Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Digitaal Inschrijven

VeeOnline geeft u een goed overzicht van de diergezondheid van uw veehouders. De informatie is actueel, altijd en overal beschikbaar en draagt bij aan een efficiƫnte klantgerichte bedrijfsvoering. U kunt onderzoeken voor varkens digitaal inschrijven via VeeOnline of onderzoeken online aanvragen. Geplande onderzoeken staan nog niet in VeeOnline, maar volgen op korte termijn. Wist u dat u ook poolmonsters digitaal kunt inschrijven? U bepaalt dan zelf welke monsters bij elkaar in een pool komen. VeeOnline berekent het aantal pools en de hoeveelheid monsters per pool. Let wel op het maximaal aantal onderzoeken dat er per monster uitgevoerd kan worden. Lees meer over het digitaal inschrijven van onderzoeken in de handleiding.

Meer weten?

Varkensdierenartsen kunnen onderzoeken nu digitaal inschrijven op VeeOnline. Meer weten? Meld u dan aan voor een demo en ontvang het gratis starterspakket.

Afspraak maken

Online Monitor varkens

GD verzamelt in opdracht van de sector varkens en de overheid, alle data uit de Online Monitor en analyseert deze voor de monitoring varkensgezondheid in Nederland. De (geanonimiseerde) resultaten worden, samen met informatie uit de Veekijker en bevindingen uit de sectiezaal van GD, besproken in het monitoringsoverleg. Hierin zijn dierenartsen, varkenshouders en de overheid vertegenwoordigd. Maandelijks kunnen dierenartsenpraktijken een terugkoppeling van de ingevulde gegevens terugvinden op VeeOnline met hun resultaten tegenover de landelijke resultaten.

 • Wat levert het op?
  Doordat dierenartsen klinische gegevens invullen, ontstaat er een representatief totaaloverzicht met daarin de veranderingen van dierziekten en ziekteverwekkers op de Nederlandse varkensbedrijven. Daarnaast geeft het ook informatie over mogelijke verklaringen voor de schommelingen in antibioticumgebruik, de verantwoording van het gebruik van tweedekeusmiddelen en het geeft inzicht in bedrijven waar niets aan de hand is.
 • Privacy
  Veehouders en dierenartsen hebben recht op inzage in hun eigen gegevens. GD legt verantwoording af aan de Begeleidingscommissie Monitoring Varkens. Gegevens mogen alleen verwerkt worden binnen het doel van de monitoring. De Begeleidingscommissie bepaalt bij twijfel of dit het geval is. 

BGP of BBP

Met de BGP (bedrijfsgezondheidsplan) module kunt u als dierenarts snel en gemakkelijk een bedrijfsgezondheidsplan voor uw varkenshouder aanmaken. De varkenshouder kan na het definitief maken van het plan direct inloggen op VeeOnline en zijn digitale handtekening zetten. 

Voor de controle van de IKB-organisatie kan de varkenshouder het plan openen op VeeOnline. In het Bedrijfsbehandelplan varken zet u de meest voorkomende aandoeningen op het varkensbedrijf met de daarbij voorgestelde behandeling (inclusief duur, wachttijd en middel). Alle middelen op de positieve lijst heeft GD alvast voor u verzameld. Als u een template voor de praktijk hebt, hebt u heel snel een BBP (bedrijfsbehandelplan) voor uw varkenshouder opgesteld.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.