Dierenartsen varken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

VeeOnline geeft u een goed overzicht van de diergezondheid van uw veehouders. De informatie is actueel, altijd en overal beschikbaar en draagt bij aan een efficiënte klantgerichte bedrijfsvoering. U kunt onderzoeken voor varkens digitaal inschrijven via VeeOnline of onderzoeken online aanvragen.

Wijziging BBP

In het BBP is een verwijzing opgenomen naar een wettekst van de regeling diergeneesmiddelen. Deze tekst moeten dierenartsen opnemen in het BBP en staat vanaf nu op de print. Dit geldt alleen voor plannen die vanaf 24-2-2020 zijn aangemaakt. De NVWA controleert op de naleving hiervan.

Voordelige abonnementen periodiek bloedonderzoek

Vanaf 1 januari 2020 is het bloedonderzoek op salmonella, Klassieke Varkenspest, SVD en de ziekte van Aujeszky volledig digitaal. U kunt de monsters digitaal inschrijven en zo het gehele proces tot uw uitslagen volgen via VeeOnline. We zetten de voordelen voor u op een rij:

 • andere onderzoeken, zoals PRRS of mycoplasma, voegt u gemakkelijk toe;
 • aan het begin krijgen u én de varkenshouder automatisch een bericht dat er bloedmonsters genomen moeten worden;
 • u én de varkenshouder ontvangen bericht wanneer een onderzoek niet is gelukt, zodat u niet in de problemen komt doordat er te weinig uitslagen bekend zijn.

Kortom, alle informatie is te vinden in VeeOnline: gemakkelijk, actueel en overzichtelijk!

Let op: als de varkenshouder geen abonnement kiest, dan krijgt u vanuit GD geen herinnering meer voor het insturen van het bloedonderzoek. De varkenshouder en u hebben informatie vanuit GD ontvangen welke abonnementen er mogelijk zijn, u kunt samen overleggen welk abonnement het beste bij de varkenshouder past.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag via 0900 – 1770 (optie 2).

Tips digitaal inschrijven

 • Op het homescherm van de veehouder kunt u vaste adressanten en factuuradressen instellen zodat dit bij elke inschrijving ingeregeld staat.
 • Alles in één inschrijving, ook gepoold onderzoek. Dus ook maar één keer inschrijfkosten.

Inschrijven poolmonsters

Wist u dat u ook poolmonsters digitaal kunt inschrijven? U bepaalt dan zelf welke monsters bij elkaar in een pool komen. VeeOnline berekent het aantal pools en de hoeveelheid monsters per pool. Let wel op het maximaal aantal onderzoeken dat er per monster uitgevoerd kan worden. Lees meer over het digitaal inschrijven van onderzoeken in de handleiding.

Online Monitor varkens

GD verzamelt in opdracht van de sector varkens en de overheid, alle data uit de Online Monitor en analyseert deze voor de monitoring varkensgezondheid in Nederland. De (geanonimiseerde) resultaten worden, samen met informatie uit de Veekijker en bevindingen uit de sectiezaal van GD, besproken in het monitoringsoverleg. Hierin zijn dierenartsen, varkenshouders en de overheid vertegenwoordigd. Maandelijks kunnen dierenartsenpraktijken een terugkoppeling van de ingevulde gegevens terugvinden op VeeOnline met hun resultaten tegenover de landelijke resultaten.

 • Wat levert het op?
  Doordat dierenartsen klinische gegevens invullen, ontstaat er een representatief totaaloverzicht met daarin de veranderingen van dierziekten en ziekteverwekkers op de Nederlandse varkensbedrijven. Daarnaast geeft het ook informatie over mogelijke verklaringen voor de schommelingen in antibioticumgebruik, de verantwoording van het gebruik van tweedekeusmiddelen en het geeft inzicht in bedrijven waar niets aan de hand is.
 • Privacy
  Veehouders en dierenartsen hebben recht op inzage in hun eigen gegevens. GD legt verantwoording af aan de Begeleidingscommissie Monitoring Varkens. Gegevens mogen alleen verwerkt worden binnen het doel van de monitoring. De Begeleidingscommissie bepaalt bij twijfel of dit het geval is. 

BGP of BBP

Met de BGP (bedrijfsgezondheidsplan) module kunt u als dierenarts snel en gemakkelijk een bedrijfsgezondheidsplan voor uw varkenshouder aanmaken. De varkenshouder kan na het definitief maken van het plan direct inloggen op VeeOnline en zijn digitale handtekening zetten. 

Voor de controle van de IKB-organisatie kan de varkenshouder het plan openen op VeeOnline. In het Bedrijfsbehandelplan varken zet u de meest voorkomende aandoeningen op het varkensbedrijf met de daarbij voorgestelde behandeling (inclusief duur, wachttijd en middel). Alle middelen op de positieve lijst heeft GD alvast voor u verzameld. Als u een template voor de praktijk hebt, hebt u heel snel een BBP (bedrijfsbehandelplan) voor uw varkenshouder opgesteld.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.