Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid

Nieuwe route BVD, nieuwe werkwijze

Voor de nieuwe route jongvee antistoffen BVD en BVD Oorbiopten komen de aansturingen alleen nog maar op VeeOnline te staan. De aansturingen komen uit een nieuw systeem met actuele gegevens. Elke keer als u via de monsternamelijst de aansturing opent zorgen de vooraf gevulde filters ervoor dat u de juiste dieren op uw scherm krijgt. Belangrijk is om de informatie bij de aansturing goed te lezen (deze informatie staat onder de info-knop). Indien het geen steekproef is moet u alle dieren die VeeOnline voorstelt tappen. Indien het een steekproef is neemt u een greep uit het voorstel of vult u deze zelf aan met de juiste dieren. Alle andere programma’s komen nog op de oude werkwijze in VeeOnline te staan (of per post).

Als u voor BVD snel wilt zien van welke aansturingen een veehouder een herinnering heeft gehad kunt u kijken in het tabblad geplande onderzoeken in uw klantenlijst. Zes weken na de start van de aansturing sturen we de veehouder een herinnering. U ziet dit terug in VeeOnline als een rood gekleurd uitroepteken of cijfer. Voor de nieuwe landelijke aanpak BVD krijgt de veehouder ook acties zoals het nemen van oorbiopten of het afvoeren van een positief dier te zien in VeeOnline. U kunt deze ook als dierenarts inzien via het homescherm van uw veehouder.

Vaccinatiemodule

De vaccinatiemodule is onderdeel van het abonnement IBR-vrij route vaccinatie, maar de module kunt u ook buiten het abonnement gebruiken. Zo kunt u naast IBR, ook BVD, pinkengriep en Blauwtong vastleggen in VeeOnline. Zo staan al uw registraties op een plek en kan de veehouder deze inzien op VeeOnline. De veehouder betaald voor registratie in de vaccinatiemodule 15 cent per gevaccineerd dier. Meer informatie vindt u in de handleiding 'vaccinatiemodule'.

Het programma 'IBR-vrij (route vaccinatie)' biedt bedrijven die IBR-vaccinatie toepassen de mogelijkheid de status ‘vaccinerend’ te krijgen. U ontvangt halfjaarlijks automatisch een vaccinatiebericht van GD en registreert de vaccinatie eenvoudig in VeeOnline. Veel dierenartsen maken gebruik van deze vaccinatiemodule in het kader van het nieuwe programma IBR-vrij (route vaccinatie). 

Let er bij het invoeren van de vaccinnaam op dat u deze volledig vastlegt. Er zijn op dit moment op de Nederlandse markt 6 vaccins beschikbaar voor IBR-vaccinatie. Het is belangrijk dat u bij het invoeren altijd een van de volgende omschrijvingen kiest:

 • Bovilis IBR Marker Inac
 • Bovilis IBR Marker Live
 • Hiprabovis IBR Marker Live
 • Ibraxion
 • Rispoval IBR Marker Inactivatum
 • Rispoval IBR Marker Vivum

Bij het invoeren wordt ook gevraagd naar het batchnummer. Het is zaak dat elke batch altijd op dierniveau wordt vastgelegd, dus ook als u bijvoorbeeld meerdere batchnummers gebruikt voor één IBR-koppelvaccinatie. Zo blijft altijd inzichtelijk welk dier is gevaccineerd met welke batch.

BGP

In het BGP staat onder andere informatie over de kengetallen, het antibioticagebruik, er worden actiepunten gemaakt en geëvalueerd. In VeeOnline staan voor rundvee statussen, dieraantallen en medirundgegevens (indien er een machtiging van de veehouder is) vooraf ingevuld. Dit bespaart u veel uitzoekwerk. Daarnaast staan de gegevens uit het vorige plan getoond tijdens het aanmaken van een nieuw plan.

BBP

In het BBP legt u als dierenarts vast wat de meest voorkomende aandoeningen op het bedrijf zijn en de daarbij voorgestelde behandeling (inclusief duur, wachttijd en middel). Het vormt de basis voor verantwoord antibioticagebruik, beperkt onnodig medicijngebruik en verhoogt de slagingskans van behandelingen. Als u VeeOnline gebruikt voor het aanmaken van uw BBP’s kunt u werken vanuit uw eigen praktijkformularium (template) en gebruik maken van het unieke GD medicijnregister. 

Het medicijnregister bevat de meest gebruikte middelen en is gebaseerd op de Positieve lijst van het productschap (varken) en CBGmed (rund) aangevuld met doseringsinformatie, samenstelling en duur van de behandeling. Het medicijnregister in het BBP wordt een keer per maand bijgewerkt. GD doet haar uiterste best om de gegevens in het medicijnregister correct weer te geven, maar we kunnen geen garantie geven dat de informatie volledig en juist is. Het is daarom belangrijk dat u bij het invoeren van de behandelingen alles goed doorloopt voor u een plan definitief maakt.

Lees meer over BGP en BBP

Zet u ook de post en stickerstroom uit?

Wist u dat er al meerdere dierenartsenpraktijken zijn die geen stickers meer ontvangen voor de geplande onderzoeken? Zij schrijven alles via de monsternamelijst direct in of nemen een geprinte lijst mee en scannen deze bij terugkomst op de praktijk in. Er zijn twee routes:

 1. Direct inschrijven kleine aantallen monsters: na het kiezen van een UBN vult VeeOnline de gegevens van de veehouder in. U kiest na het scannen van de buis de juiste rund uit de stallijst. Heeft u meerdere runderen voor hetzelfde onderzoek? Vergeet dan niet ‘Overnemen bij volgend monster’ aan te vinken.
 2. Voorbereiden monsternamelijst voor grote aantallen monsters of aansturingen certificering: na het kiezen van een UBN selecteert u in het menu lab ‘Voorbereiden van de monsternamelijst’. Alle aansturingen die openstaan voor het UBN kunt u meenemen. In VeeOnline staan alle actuele aansturingen en runderen met de betreffende onderzoeken voor u klaar. U kunt hier zelf nog runderen of onderzoeken toevoegen. Hierna heeft u twee opties:
  • U gaat direct inschrijven: scan de buis bij het juiste rund en voeg eventueel nog een extra rund of onderzoek toe.
  • U print de monsternamelijst uit en neemt deze mee naar de veehouder. De dubbele stickers van de buizen plakt u op het formulier. Bij terugkomst opent u VeeOnline, zoekt het UBN op en klikt op ‘Toevoegen monsternamelijst’. De lijst die u heeft gebruikt opent zich. Rechtsboven staat de knop ‘Monsternamelijst scannen’. U scant eerst de voorgedrukte barcode en daarna de barcode van het buisje. VeeOnline koppelt de barcode aan de juiste gegevens.

VeeOnline klantenservice

Bel 0900-1770 of gebruik Teamviewer in VeeOnline.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.