Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid

Vaccinatiemodule

De vaccinatiemodule is beschikbaar in VeeOnline. Hierin kunt u uw vaccinaties tegen blauwtong, BVD, IBR en pinkengriep eenvoudig registreren. In een paar stappen koppelt u de vaccinaties aan de juiste dieren in de stallijst. U kunt eenvoudig zowel mannelijke als vrouwelijke dieren in één keer kunnen registeren door het filter leeg te laten en dan te klikken op 'Toon runderen', de hele stallijst komt dan naar boven. Aan het eind geeft u een vaccinatieverklaring af.

De vaccinatiemodule kost de veehouder 15 cent per geregistreerd dier per vaccinatie. Voor deelnemers aan het programma 'IBR-vrij (route vaccinatie)' is de vaccinatiemodule voor IBR onderdeel van het abonnementsgeld. Zij ontvangen de status ‘vaccinerend’ als de vaccinatieverklaring voor IBR is afgegeven in VeeOnline. 

Let op: wanneer u tegelijkertijd voor IBR en BVD vaccineert, is het zaak dat u beide vaccinaties afzonderlijk registreert. Dit is nodig omdat de batchnummers per definitie verschillen. Het is zaak dat elke batch altijd apart wordt vastgelegd, dus ook als u bijvoorbeeld meerdere batchnummers gebruikt voor één IBR-koppelvaccinatie. Zo blijft altijd inzichtelijk welk dier is gevaccineerd met welke batch.

Bij het invoeren van de vaccinnaam is het belangrijk u deze volledig vastlegt. Er zijn op dit moment op de Nederlandse markt zes vaccins beschikbaar voor IBR-vaccinatie. Het is belangrijk dat u bij het invoeren altijd een van de volgende omschrijvingen kiest:

 • Bovilis IBR Marker Inac
 • Bovilis IBR Marker Live
 • Hiprabovis IBR Marker Live
 • Ibraxion
 • Rispoval IBR Marker Inactivatum
 • Rispoval IBR Marker Vivum

Meer informatie vindt u in de handleiding 'vaccinatiemodule'

Nieuwe route BVD, nieuwe werkwijze

Voor de nieuwe route jongvee antistoffen BVD en BVD Oorbiopten komen de aansturingen alleen nog maar op VeeOnline te staan. De aansturingen komen uit een nieuw systeem met actuele gegevens. Elke keer als u via de monsternamelijst de aansturing opent zorgen de vooraf gevulde filters ervoor dat u de juiste dieren op uw scherm krijgt. Belangrijk is om de informatie bij de aansturing goed te lezen (deze informatie staat onder de info-knop). Indien het geen steekproef is moet u alle dieren die VeeOnline voorstelt tappen. Indien het een steekproef is neemt u een greep uit het voorstel of vult u deze zelf aan met de juiste dieren. Alle andere programma’s komen nog op de oude werkwijze in VeeOnline te staan (of per post).

Als u voor BVD snel wilt zien van welke aansturingen een veehouder een herinnering heeft gehad kunt u kijken in het tabblad geplande onderzoeken in uw klantenlijst. Zes weken na de start van de aansturing sturen we de veehouder een herinnering. U ziet dit terug in VeeOnline als een rood gekleurd uitroepteken of cijfer. Voor de nieuwe landelijke aanpak BVD krijgt de veehouder ook acties zoals het nemen van oorbiopten of het afvoeren van een positief dier te zien in VeeOnline. U kunt deze ook als dierenarts inzien via het homescherm van uw veehouder.

BGP

In het BGP staat onder andere informatie over de kengetallen, het antibioticagebruik, er worden actiepunten gemaakt en geëvalueerd. In VeeOnline staan voor rundvee statussen, dieraantallen en medirundgegevens (indien er een machtiging van de veehouder is) vooraf ingevuld. Dit bespaart u veel uitzoekwerk. Daarnaast staan de gegevens uit het vorige plan getoond tijdens het aanmaken van een nieuw plan.

BBP

In het BBP legt u als dierenarts vast wat de meest voorkomende aandoeningen op het bedrijf zijn en de daarbij voorgestelde behandeling (inclusief duur, wachttijd en middel). Het vormt de basis voor verantwoord antibioticagebruik, beperkt onnodig medicijngebruik en verhoogt de slagingskans van behandelingen. Als u VeeOnline gebruikt voor het aanmaken van uw BBP’s kunt u werken vanuit uw eigen praktijkformularium (template) en gebruik maken van het unieke GD medicijnregister. 

Het medicijnregister bevat de meest gebruikte middelen en is gebaseerd op de Positieve lijst van het productschap (varken) en CBGmed (rund) aangevuld met doseringsinformatie, samenstelling en duur van de behandeling. Het medicijnregister in het BBP wordt een keer per maand bijgewerkt. GD doet haar uiterste best om de gegevens in het medicijnregister correct weer te geven, maar we kunnen geen garantie geven dat de informatie volledig en juist is. Het is daarom belangrijk dat u bij het invoeren van de behandelingen alles goed doorloopt voor u een plan definitief maakt.

Lees meer over BGP en BBP

Zet u ook de post en stickerstroom uit?

Wist u dat er al meerdere dierenartsenpraktijken zijn die geen stickers meer ontvangen voor de geplande onderzoeken? Zij schrijven alles via de monsternamelijst direct in of nemen een geprinte lijst mee en scannen deze bij terugkomst op de praktijk in. Er zijn twee routes:

 1. Direct inschrijven kleine aantallen monsters: na het kiezen van een UBN vult VeeOnline de gegevens van de veehouder in. U kiest na het scannen van de buis de juiste rund uit de stallijst. Heeft u meerdere runderen voor hetzelfde onderzoek? Vergeet dan niet ‘Overnemen bij volgend monster’ aan te vinken.
 2. Voorbereiden monsternamelijst voor grote aantallen monsters of aansturingen certificering: na het kiezen van een UBN selecteert u in het menu lab ‘Voorbereiden van de monsternamelijst’. Alle aansturingen die openstaan voor het UBN kunt u meenemen. In VeeOnline staan alle actuele aansturingen en runderen met de betreffende onderzoeken voor u klaar. U kunt hier zelf nog runderen of onderzoeken toevoegen. Hierna heeft u twee opties:
  • U gaat direct inschrijven: scan de buis bij het juiste rund en voeg eventueel nog een extra rund of onderzoek toe.
  • U print de monsternamelijst uit en neemt deze mee naar de veehouder. De dubbele stickers van de buizen plakt u op het formulier. Bij terugkomst opent u VeeOnline, zoekt het UBN op en klikt op ‘Toevoegen monsternamelijst’. De lijst die u heeft gebruikt opent zich. Rechtsboven staat de knop ‘Monsternamelijst scannen’. U scant eerst de voorgedrukte barcode en daarna de barcode van het buisje. VeeOnline koppelt de barcode aan de juiste gegevens.

VeeOnline klantenservice

Bel 0900-1770 of gebruik Teamviewer in VeeOnline.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.