PTS Bacteriologie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

De resultaten van uw onderzoeken en advies zijn het uitgangspunt voor de dierhouder om zijn of haar dieren al dan niet te behandelen. Door deel te nemen aan proficiency testing schemes (PTS), ook wel ringonderzoek genoemd, van GD investeert u in kwaliteit en kennis. Het levert waardevolle informatie over het functioneren van uw laboratorium en resulteert daarmee in betrouwbare uitslagen voor uw klanten.

Waarom is deelname belangrijk?

De belangrijkste redenen van klanten om deel te nemen aan PTS zijn:

 • kwaliteitsborging van testresultaten en daardoor betrouwbare uitslagen genereren
 • behalen of behoud van ISO 17025 accreditatie
 • signaleren van problemen
 • vergelijken met andere laboratoria en dierenartsenpraktijken

PTS Bacteriologie

Bij deelname aan de module Identificatie bacteriestammen ontvangt u per diersoort vijf gevriesdroogde monsters. De monsters kunnen worden ingezet volgens de in uw laboratorium gebruikelijke kweken identificatiemethoden. Bij deelname aan de module Antibioticumgevoeligheidsbepaling bacteriestammen ontvangt u per diersoort 4 gevriesdroogde reinculturen voor het bepalen van de gevoeligheid voor verschillende antibiotica. Voor deze module werkt GD samen met het WBVR. Het WBVR analyseert de uitslagen en GD koppelt de resultaten middels een eindrapportage terug.

Aanmelden

 Proficiency testing scheme Sluitingsdatum
voor
registratie
Verzenden
van de
monsters
Rapporteren
van de
resultaten
Eindrapportage
+
certificaat
Tarieven per module
Ronde 8  
PTS module Identificatie bacteriestammen rundvee  27 september  Week 42  22 november  Week 2, 2020  €225,-
PTS module Antibioticumgevoeligheidsbepaling bacteriestammen rundvee  27 september  Week 42  22 november  Week 2, 2020  €175,-
PTS module Identificatie bacteriestammen varken  27 september  Week 42  22 november  Week 2, 2020  €225,-
PTS module Antibioticumgevoeligheidsbepaling bacteriestammen varken  27 september  Week 42  22 november  Week 2, 2020  €175,-

Stel uw vragen tijdens onze praktijkbijeenkomst!

Speciaal voor dierenartsen en dierenartsassistenten biedt GD cursussen op het gebied van bacteriologie waaronder een basiscursus voor het uitvoeren van alle basistechnieken, een vervolgcursus bacteriologie waarin het uitvoeren van het antibiogram centraal staat en een praktijkbijeenkomst waarin u de mogelijkheid heeft om uw resultaten van de PTS te bespreken met onze experts.

Vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met ons via e-mail of telefonisch via 0900-1770.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.