Labnetwerk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Voor de honderden verschillende labbepalingen die GD routinematig uitvoert, variërend van moleculair diagnostische testen tot postmortaal onderzoek beschikt GD over een van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld. Daarnaast heeft GD een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers in dienst. De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD uniek maakt. Daarmee heeft GD dierenartsenpraktijken met een eigen laboratorium veel te bieden. Deze producten en diensten bieden we in Nederland, maar ook internationaal, aan onder de naam Labnetwerk.

Labnetwerk is interessant voor dierenartspraktijken die de resultaten van hun laboratorium willen verbeteren en vergelijken met andere praktijken en hun kennis willen vergroten met trainingen gericht op laboratoriumonderzoek. Voor praktijken die de kwaliteit van hun laboratorium willen verbeteren of borgen biedt Labnetwerk de mogelijkheid tot een onafhankelijke audit. Daarnaast biedt GD onder de naam Servicelab maatwerk in de vorm van consultancy, de levering van kritische controlemonsters en het uitvoeren van (project)opdrachten.

Labnetwerk producten en diensten


Start-audit

Bij een start-audit bezoekt een GD-specialist het laboratorium om een indruk te krijgen van de faciliteiten. De audit wordt vervolgens uitgevoerd op basis van een checklist die door de specialist wordt ingevuld. Hieruit kunnen relevante verbeteringen en bevindingen voortkomen om de kwaliteit van het laboratorium te verbeteren.

Kritische controlemonsters

Wilt u kritische controlemonsters inzetten om uw eigen testen te beoordelen, dan kunt u die bij ons aanvragen.

GD Academy

Wilt u uw kennis vergroten met cursussen gericht op laboratoriumonderzoek dan biedt GD Academy diverse mogelijkheden. Naast de standaard opleidingen die GD Academy aanbiedt in het GD-laboratorium verzorgt GD Academy ook maatwerk trainingen op locatie. Onderzoekt u regelmatig melkmonsters op mastitisverwekkers? GD Academy biedt verschillende cursussen bacteriologie waarmee u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van mastitis. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Trainingen gericht op laboratoriumonderzoek 

Servicelab voor maatwerk

Servicelab biedt maatwerk in de vorm van consultancy en het uitvoeren van (project)opdrachten. De combinatie van diagnostiek, diergezondheidsexpertise en labfaciliteiten stelt GD in staat iedere dierenartspraktijk een passende oplossing te bieden als het gaat om het uitvoeren van projecten of uitzonderlijke diagnostiek.

Proficiency testing schemes (PTS) Bacteriologie

GD is geaccrediteerd (registratienummer R016) volgens NEN-EN-ISO/IEC 17043:2010 voor het organiseren van een groot aantal proficiency testing schemes (PTS). Deelname aan een PTS geeft laboratoriums de mogelijkheid hun resultaten te vergelijken met andere laboratoriums die gebruik maken van dezelfde testmethode. De resultaten van PTS leveren ook informatie over de herhaalbaarheid (dupliceerbaarheid) en reproduceerbaarheid van testmethoden.

De resultaten van uw onderzoeken en advies zijn het uitgangspunt voor de dierhouder om zijn of haar dieren al dan niet te behandelen. Door deel te nemen aan proficiency testing schemes (PTS), ook wel ringonderzoek genoemd, van GD investeert u in kwaliteit en kennis. Het levert waardevolle informatie over het functioneren van uw laboratorium en resulteert daarmee in betrouwbare uitslagen voor uw klanten.

Wanneer u zich inschrijft ontvangt u één of twee keer per jaar gevriesdroogde rondzendmonsters. Aan de hand van een bijgeleverde instructie zet u de monsters in uw laboratorium in, waarna u de uitslagen online naar GD stuurt. GD beoordeelt de uitslagen en koppelt de resultaten door middel van een rapportage terug. Voor de PTS kunt u zich via het online formulier aanmelden.

Lees meer over PTS Bacteriologie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.