Online basiscursus bacteriologie en antibiogram melk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Op dinsdag 23 maart, 09.00 - 14.00 uur, organiseert GD voor dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die bacteriologisch onderzoek (gaan) uitvoeren op de praktijk, een Online Basiscursus Bacteriologie en Antibiogram melk, inclusief een huiswerkopdracht en een Online Terugkombijeenkomst op donderdag 22 april, 13.00 -14.00 uur.

In deze online cursus leert u zowel theoretisch als in de praktijk, de basistechnieken voor het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek en het maken van een antibiogram.

In het eerste, inleidende deel van de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: de plaats van bacteriologisch onderzoek in mastitismanagement, het nut van bacteriologisch onderzoek, melkmonstername, transport, bewaarcondities, het nut en de noodzaak van een antibiogram. In het tweede deel staan de laboratoriuminrichting, het kweken, identificeren en het bepalen van de antibioticumgevoeligheid van mastitisverwekkers op het programma.

Na deze theoretische uitleg, gaat u in uw eigen praktijk aan de slag met het inzetten van een BO met een melkmonster van uw eigen praktijk, het maken van een ABG en het interpreteren van de BO en ABG resultaten. U filmt de procedure van het inzetten van het melkmonster tot en met het interpreteren van de ABG resultaten en stuurt het filmpje en hetzelfde melkmonster samen met de interpretatie van de BO en ABG resultaten naar GD voor een evaluatie. Op de praktijk ontvangt u per mail: de uitslag van het melkmonster dat is ingezet door GD (BO en ABG) en een evaluatie van het filmmateriaal door middel van tips en tops.

Op donderdag 22 april, 13.00 - 14.00 uur organiseren wij een Online Terugkombijeenkomst, waarbij er voldoende gelegenheid is voor het stellen van vragen over het nieuw geleerde of zaken waar u in uw eigen laboratorium tegenaan loopt.

U ontvangt van ons een Microsoft Teams uitnodiging op het door u opgegeven (persoonlijke) e-mailadres. Mocht u geen Microsoft Teams op uw computer hebben staan, dan kunt u dit programma gratis downloaden.

Ik wil me graag aanmelden

Wanneer en waar?

Dinsdag 23 maart 2021, 09:00 - 14:00 uur (online praktijkbijeenkomst)
Donderdag 22 april 2021, 13:00 - 14:00 uur (online terugkombijeenkomst)

Doelgroep

Dierenartsen, praktijkassistenten en praktijklaboranten die bacteriologisch onderzoek (gaan) uitvoeren op de praktijk.

Investering

De kosten voor deze cursus bedragen €599 (exclusief BTW).

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.