Drieluik voeding melkvee; een efficiëntere kringloop

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

In deze drieluik deelt onze expert Ryan van Egmond (rundvee dierenarts) graag zijn kennis met u over het belang van goed ruwvoer in relatie tot diergezondheid, de ins en outs van subacute pensverzuring bij melkvee in theorie én de praktijk en het belang van optimale droge stof opname en voerefficiëntie. Drie onderwerpen die veel invloed hebben op het optimaliseren van de mineralen kringloop op melkveebedrijven. Als dierenarts kunt u met uw kennis van de fysiologie hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

1. Belang ruwvoerproductie, ruwvoerkwaliteit, oogst en opslag voor diergezondheid en resultaten
Tijdens deze cursus komt ter sprake wat het belang is van goed ruwvoer in relatie tot diergezondheid en de technische resultaten van melkvee! Het belang van het omgaan met de grond, de oogst en de bewaring passeren de revue. Waar in het proces van ruwvoer winning en bewaring zich de kritische controle punten bevinden om verliezen te voorkomen en de benutting van het ruwvoer te optimaliseren.

Meer informatie & aanmelden

2. Ins en outs van subacute pensverzuring bij melkvee (2x halve dag)
Na de zeer hoog gewaardeerde cursus over subacute pensverzuring (SARA) in 2020 bieden we deze cursus in 2021 opnieuw aan. We bespreken de laatste wetenschappelijke inzichten over SARA bij melkvee in twee overzichtelijke praktische middagen. U komt meer te weten over hoe de koe de pH in de pens reguleert, de symptomen van SARA, het stellen van een diagnose en hoe u SARA op melkveebedrijven kunt voorkomen. Tevens gaat u op een melkveebedrijf aan de slag met de opgedane theorie.

Meer informatie & aanmelden

3. Belang optimaliseren droge stof opname en voerefficiëntie
Tijdens deze middag bespreken we het belang van een optimale droge stof opname (DSO) in relatie tot de diergezondheid van melkvee. Wat zijn kritische controlepunten om de DSO en daarmee de diergezondheid te optimaliseren op melkveebedrijven? Ook komt de relatie tussen diergezondheid en voerefficiëntie aan bod. Dit nieuwe kengetal is belangrijk voor adviseurs omdat het een indicator is van de rentabiliteit van melkveebedrijven. Zo kunt u samen met de veehouder de prestaties van de melkkoeien (o.a. melkproductie, weerbaarheid, ongewenste afvoer en vruchtbaarheid) verbeteren.

Meer informatie & aanmelden

Doelgroep

Dierenartsen

Investering

De kosten per dagdeel bedragen 395 euro (exclusief BTW). Volgt u alle drie de onderwerpen (4 dagdelen), dan ontvangt u 395 euro korting. Deze korting geldt ook als u zich met meerdere dierenartsen van dezelfde praktijk inschrijft.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.