Cursus Fosfaatadvies op maat

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

De datum van deze cursus is onder voorbehoud van de situatie rondom het Coronavirus. Mocht de training om die reden niet doorgaan dan verplaatsen we de training naar een later tijdstip dit jaar.

Fosfaat staat in de schijnwerpers. Veel melkveehouders zitten daardoor met de vraag 'Hoe speel ik in op de nieuwe situatie om blijvend rendement uit mijn bedrijf te halen?' U kunt ze hierbij helpen in uw rol als adviseur. Hoe? Door hen in dit nieuw ontstane speelveld te adviseren en begeleiden bij het optimaliseren van de technische resultaten van hun melkveebedrijf.

Door de strengere bemestingsnormen nemen de fosfaatgehaltes in ruwvoer af en ook in krachtvoer zit minder fosfaat. Veehouders vragen zich geregeld af of actuele gezondheidsproblemen wellicht met een fosfaattekort te maken hebben. Is dat zo? En hoe komt u daar achter? Hoe kunt u de veehouder op dit gebied het best van advies voorzien en op basis van welke informatie? Tijdens de cursus Fosfaatadvies op maat gaan we in op deze en meer vragen. Centraal staat de relatie tussen fosfaat in de bodem, fosfaat in het rantsoen en fosfor in de koe. Doel is u praktische handvatten mee te geven waar u direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

Aanmelden

Wanneer en waar?

Donderdag 15 oktober 2020, 13:00 - 17:00
GD, Arnsbergstraat 7, Deventer

Doelgroep

Dierenartsen

Onderwerpen

 • Fosfaat in de bodem
  Hoe werkt fosfaat inde bodem en hoe interpreteer ik een grondmonsteruitslag?
 • Fosfaat in het voer
  Hoe ziet een optimale rantsoensamenstelling met fosfaat eruit en hoe kan ik een kuilanalyse gebruiken in mijn advisering? Hoe kan ik het fosfaatgehalte en de benutting van mijn ruwvoer positief beïnvloeden? 
 • Fosfaat in relatie tot diergezondheid
  Hoe grijpt de fosfaatkringloop en endocriene regulatie van fosfor in de koe in elkaar? Wat zijn de normen voor fosfaat in een rantsoen en wat is het effect van een fosfaattekort of –overmaat op de diergezondheid? 
 • Fosfaat in de praktijk
  Binnen dit onderdeel gaan we dieper in op advieskansen voor u als rundveedierenarts. Welke mogelijkheden hebt u om de veehouder binnen de fosfaatwetgeving te voorzien van een goed en passend advies voor optimale bedrijfsresultaten zonder de diergezondheid te benadelen? Hierbij bespreken we in kleine groepjes een aantal actuele casussen. 

Investering

De kosten voor deze cursus bedragen €495 (exclusief btw). Bij het volgen van de cursus melden wij u aan bij het CKRD voor accreditatie.

Neemt u zowel deel aan de cursus Fosfaatadvies op maat als de cursus SARA? Dan krijgt u 50% korting op de tweede cursus, voor twee cursussen betaalt u dan in totaal €742,50. Neem je deel aan één van deze cursussen, en een collega neemt ook deel, dan ontvangen jij en je collega 25% korting.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.