Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.
  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid
Volg ons op...
Diarreepakket BIG

Alle ziekteverwekkers in één keer in beeld

Pakket Diarree BIG

Een gezonde start is van groot belang voor biggen. Diarree leidt tot veel schade door vochtverlies, verminderde groei en kanzelfs tot verhoogde uitval leiden. Weet u waardoor uw biggendiarree hebben? Vraag bij uw dierenarts het Pakket Diarree BIG aan en krijg zekerheid over de oorzaak.

Op ongeveer twintig procent van de zeugenbedrijven komt geregeld diarree in het kraamhok voor. Ook bij gespeende biggen is diarree één van de grootste ziekteproblemen. Speendiarree staat in de top 3 van meest gemelde problemen bij de Online Monitor voor varkensgezondheid.

Wat veroorzaakt diarree bij biggen? 

Het is belangrijk om te weten waardoor diarree bij uw biggen ontstaat, zodat u gerichte maatregelen kunt nemen. Diarree bij biggen in de kraamstal wordt meestal veroorzaakt door een infectie met E. coli of Clostridium, eventueel gecombineerd met een rotavirus. Veel voorkomende problemen bij gespeende biggen zijn speendiarree en slingerziekte. Beide ziektes worden veroorzaakt door verschillende ziekteverwekkende E. coli’s.

Wat doet het Pakket Diarree BIG?

Het Pakket Diarree BIG voor zuigende biggen geeft u op basis van een gecombineerde PCR-test een betrouwbaar en compleet overzicht van de mogelijke bacteriële of virale veroorzakers van diarree bij zuigende biggen. Het Pakket diarree BIG voor gespeende biggen maakt een onderscheid tussen de E. coli’s die verantwoordelijk zijn voor speendiarree en slingerziekte. Voor gespeende biggen is het onderzoek op Rotavirus A beschikbaar in een test die apart aangevraagd kan worden.

Flyer voor varkenshouders

Flyer voor dierenartsen

Gratis monsternamepakket

Om u kennis te laten maken met het Pakket Diarree BIG voor gespeende biggen, kunt u hieronder een gratis monsternamepakket aanvragen. Dit pakket kan de dierenarts gebruiken om een met ESwabs verzameld poolmonster (1:3) naar ons in te zenden voor onderzoek naar de mogelijke veroorzakers van diarree.

Monsternamepakket aanvragen