Maak de stap van IBR-onverdacht naar IBR-vrij

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Maak de stap van IBR-onverdacht naar IBR-vrij

Dit aanmeldformulier is bedoeld voor melkveebedrijven die twee jaar of langer de IBR-onverdachtstatus hebben en willen overstappen naar de IBR-vrijstatus. Nadat u zich via dit formulier hebt aangemeld wordt u gevraagd om aanvullend bloedonderzoek uit te voeren. 

Het aanvullend bloedonderzoek bestaat uit onderzoek op aanwezigheid van IBR gE-antistoffen in bloed van alle runderen in de leeftijdscategorie van 6 jaar en ouder op het moment van monstername, aangevuld met:

  • alle aangevoerde dieren van bedrijven die ten tijde van de aanvoer niet beschikten over de status IBR-vrij en na aanvoer nog niet zijn onderzocht;
  • alle overige nog op het bedrijf aanwezige dieren waarvan eerder een ongunstige uitslag beschikbaar was gekomen.


Let op: wacht met bloedtappen totdat de aansturing hiervoor in VeeOnline verschijnt.

Wanneer bovengenoemde onderzoeken volledig worden uitgevoerd en alle uitslagen gunstig zijn, ontvangt uw bedrijf de IBR-vrijstatus. Deze status bewaakt u vervolgens gewoon zoals u gewend bent: via maandelijks automatisch tankmelkonderzoek. U bent vanaf dat moment deelnemer aan het programma IBR-vrij (route intake bloed, bewaking tankmelk). Het tarief van dit abonnement is gelijk aan het tarief van uw huidige abonnement, maar u hebt wel een hogere diergezondheidsstatus voor uw bedrijf. 

*
*
 
Captcha

 
IBR

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.