Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Eerste winnaar Anne Veenbaas penning

Op 1 december 2020 is de eerste Anne Veenbaas-penning uitgereikt aan varkensdierenarts Rudolf Raymakers. 

Voorzitter van het Anne Veenbaas-fonds, Geart Benedictus: Rudolf Raymakers verdient deze eerste Anne Veenbaas-penning vanwege zijn enorme bijdrage aan de verbetering van de varkensgezondheid in Nederland. Zo was Rudolf betrokken bij het terugdringen van het antibioticumgebruik in deze sector en is hij een enorme verbinder van dierenartsen, varkenshouders, bestuurders en de wetenschap.”

2021

Voorgedragen door collega’s

Rudolf Raymakers werd voorgedragen door zijn collega’s van De Varkenspraktijk. “Hij is van grote betekenis geweest voor de varkenshouderij, de diergeneeskunde van het varken én ook voor de volksgezondheid. Tijdens de grote uitbraak van Klassieke Varkenspest in Zuid Nederland was Rudolf het aanspreekpunt van de varkensartsen in Nederland. Ook realiseerde hij zich al vroeg dat de inzet van antimicrobiële middelen en de resistentievorming voor de volksgezondheid een groot risico zou vormen. Hij was één van de personen die zich sterk maakte voor het systeem van het benchmarken van het antibioticagebruik tussen bedrijven, door middel van de dier-dag-doseringen. Zijn doel was om, met het verhogen van het management op het varkensbedrijf, de inzet van antibiotica sterk te beperken. Als praktiserend dierenarts heeft Rudolf zich sterk ingezet voor One-Health, waarbij er door middel van het verbeteren van de samenwerking tussen artsen en dierenartsen wordt beoogd de gezondheid van mens, dier en milieu te verbeteren.”

Rudolf Raymakers ontving naast de Anne Veenbaas-penning (ontworpen door Frank Letterie, beeldhouwer en medailleur) een financiële waardering van 500 euro. 

Wilt u een persoon of groep voordragen?

Jaarlijks zijn wij op zoek naar een nieuwe winnaar voor de Anne Veenbaas-penning. Wilt u iemand voordragen, die naar uw mening met zijn of haar initiatief een significante bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van de diergezondheid of dierenwelzijn, vul dan dit nominatieformulier in.

Nominaties kunnen worden ingediend tot 1 april.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.