Advies over CAE is maatwerk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Advies over CAE is maatwerk

26-8-2021: 

In de afgelopen dagen heeft de Veekijker Kleine Herkauwers veel vragen van geitenhouders en dierenartsen gekregen over caprine arthritis encephalitis (CAE). De aanleiding was een melkgeitenhouder die de afnemers van dieren proactief heeft geïnformeerd over een tegenvallende uitslag voor CAE. De betreffende melkgeitenhouder verdient een compliment voor het verschaffen van deze openheid.

Het CAE-virus (lentivirus) veroorzaakt bij geiten een ziekte die gepaard gaat met chronische ontstekingen van uiers, gewrichten, longen en hersenen. Na verloop van tijd zijn verminderde melkproductie en dikke gewrichten de belangrijkste verschijnselen. De dieren raken geïnfecteerd door het drinken van besmette biest en melk, door inademen van het virus en door zowel direct als indirect contact met geïnfecteerde dieren.

De vragen die wij de afgelopen dagen kregen bevestigen dat een advies over CAE in vrijwel alle gevallen maatwerk is, er is namelijk geen situatie gelijk. Om u zo goed mogelijk van advies te voorzien is een persoonlijk gesprek aan te bevelen.

Een tegenvallende uitslag bij het bewakingsonderzoek van een certificeringsprogramma, zoals hier met CAE, heeft voor de betrokkenen niet alleen bedrijfsmatige - en financiële gevolgen, maar heeft ook effect op emotioneel gebied.

Heeft u vragen over CAE? Neem dan contact op met de Veekijker Kleine Herkauwers via 0900-7100000 of stuur een e-mail naar info@gddiergezondheid.nl. Op werkdagen tussen 15.00 en 17.00 uur is altijd één van onze specialisten bereikbaar om uw veterinaire vragen te beantwoorden. U kunt ook een afspraak maken voor een bedrijfsbezoek.

Meer informatie over CAE

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.