Nieuwe ‘routes’ BVD en IBR

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuwe ‘routes’ BVD en IBR

12-2-2018: 

De landelijke aanpak om de dierziekten BVD en IBR uit te roeien gaat op 1 april 2018 een volgende fase in, zo heeft de landelijke stuurgroep eind vorig jaar laten weten. Onderdeel van de aanpak is deelname aan een BVD- en IBR-programma.

De meeste zuivelondernemingen hebben in hun leveringsvoorwaarden en/of kwaliteitsborgingsprogramma’s opgenomen dat deelname nodig is vóór 1 april 2018. De inhoud van de programma’s is vastgesteld door ZuivelNL. U kunt kiezen uit vier ‘routes’ naar een BVD-vrij bedrijf en drie ‘routes’ naar een IBR-vrij bedrijf.

Ga naar het overzicht van de vier routes naar een BVD-vrij bedrijf

Ga naar het overzicht van de drie routes naar een IBR-vrij bedrijf

Ik neem nog geen deel aan een BVD-programma

Wanneer u nog niet deelneemt aan een BVD-programma is het advies eerst een QuickScan BVD uit te voeren om zo te bepalen welke route past bij uw bedrijfssituatie. Niet elke route is namelijk geschikt voor elk bedrijf. Aan de hand van de uitslag van de QuickScan BVD kunt u samen met uw dierenarts een geschikte route bepalen. De Tabel uitslagen QuickScan BVD is hier een goed hulpmiddel bij.

Ik neem nog geen deel een IBR-programma

Wanneer u nog niet deelneemt aan een IBR-programma is het advies eerst een eenmalig tankmelkonderzoek te laten uitvoeren op IBR-antistoffen. Aan de hand van de uitslag kunt u samen met uw dierenarts een geschikte route kiezen.

Ik neem al wel deel aan een BVD- en/of IBR-programma van GD

Neemt u al deel aan een BVD- en/of een IBR-programma van GD, dan is verdere actie op dit moment niet nodig voor de betreffende dierziekte. GD past de bestaande programma’s aan de nieuwe situatie aan. U ontvangt vanzelf bericht (of hebt dat al ontvangen) wanneer uw programma wordt omgezet naar een nieuw programma. We informeren u op maat over de veranderingen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.