Nieuw: Intervisie rundergezondheidsmonitoring, wat heeft u daaraan in uw praktijk?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Speciaal voor rundveedierenartsen organiseerden betrokkenen achter de rundergezondheidsmonitoring dit najaar vier bijeenkomsten rondom actualiteiten, trends en ontwikkelingen, casuïstiek en de dierziektesituatie in omliggende landen.

Data-analyse: welke inzichten levert het op

Middels het combineren van geanonimiseerde data van bijna alle Nederlandse rundveebedrijven worden trends en ontwikkelingen van gezondheidskenmerken en aandoeningen in beeld gebracht. Hiervoor worden niet alleen gegevens van GD gebruikt, maar werken we ook nauw samen met externe dataleveranciers. Zij leveren gegevens aan over onder andere melkproductie, melkkwaliteit, vruchtbaarheid, antibioticagebruik, aan- en afvoer en sterfte. Wat komt daar zoal bij kijken en wat levert dat aan inzichten op? 

Inwendige vervetting, een probleem?

In toenemende mate zien GD-pathologen melkkoeien rondom afkalven met ernstige inwendige vervetting en bijkomende gezondheidsproblemen.Wij bespreken met u wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

Mannheimia haemolytica, de laatste inzichten

Wat meldt u aan klinische beelden en ziekteverloop in het veld, wat zien de pathologen bij sectie en wat zijn de resultaten van recent onderzoek?

Wat gebeurt er in het buitenland?

Ontwikkelingen in het buitenland hebben betekenis voor ons land. Welke aandoeningen komen er op Nederland af? Wat is hierin van belang voor u als praktiserend rundveedierenarts?

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.