Onderzoek Royal GD afgerond

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Onderzoek Royal GD afgerond

21-12-2021: 

In aansluiting op het bericht van gisteren over de onjuiste PCR-testuitslagen die aan het licht kwamen bij een hercontrole op vrijdag 17 december jl., ingericht vanwege onze participatie in het Seqnet kiemsurveillance programma, kunnen we vandaag bevestigen dat de extra analyses volledig zijn afgerond. 

Uit de analyses op de monsters die in de periode vanaf begin december tot en met 17 december jl. zijn onderzocht blijkt dat er in die periode nog 144 onjuiste uitslagen van corona PCR-testen zijn gerapporteerd. Waarvan ongeveer de helft (71) fout-positief, dus als positief gerapporteerd maar in werkelijkheid negatief en de andere helft (73) fout-negatief, dus als negatief gerapporteerd maar in werkelijkheid positief. Inmiddels zijn de juiste testresultaten vastgesteld en naar de betrokken testlocaties gecommuniceerd. De GGD neemt vandaag contact op met de mensen die hierbij zijn betrokken.

Maatregelen

De onjuiste uitslagen blijken veroorzaakt te zijn door een menselijke fout. We doen er alles aan om herhaling te voorkomen. Zoals ons kwaliteitssysteem dat voorschrijft zijn de PCR-processen opnieuw nagelopen en beoordeeld. Hierbij zijn geen procesfouten naar voren gekomen. De wijze waarop Royal GD diagnostiek uitvoert is voor het belangrijkste deel geautomatiseerd en gerobotiseerd. Door training en controles doen we ons uiterste best om ook menselijke fouten zo veel mogelijk uit te sluiten, maar deze kunnen we helaas niet volledig uitsluiten.

De directie en medewerkers van Royal GD begrijpen de ernst van deze fout en bieden hiervoor aan alle betrokkenen oprechte excuses aan.

 

Nieuwsbericht 20-12-2021

Royal GD stelt bij hercontrole onjuiste PCR testuitslagen vast

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.