Vraag & antwoord

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Vraag & antwoord

'De watervoorziening van mijn koeien in de stal is goed, maar buiten krijgen ze water uit een weidepomp. Kunnen mijn koeien wel voldoende drinken?' GD-rundveedierenarts Sanne Carp-van Dijken geeft antwoord.

Kleine waterbakjes en minder smakelijk water kunnen ervoor zorgen dat uw dieren niet de hoeveelheid water opnemen die nodig is om de productie op peil te houden. Bij het gebruik van een ondiepe weidebron is het goed om van een aantal zaken verzekerd te zijn: krijgen mijn koeien voldoende water? Is dat van goede kwaliteit en is het makkelijk op te nemen via de drinkbakken?

Hoeveel water willen koeien drinken?
Dit is sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de melkproductie van de koeien, de smakelijkheid van het water, de beschikbaarheid van water en de temperatuur. Tijdens hittestress zal de waterbehoefte fors toenemen en kan het verdubbelen of verdrievoudigen. Dan speelt vooral de relatieve luchtvochtigheid in combinatie met de temperatuur een belangrijke rol.

Tips watervoorziening in de weide


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.