Wintersteekproeven IBR en leptospirose weer van start

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Wintersteekproeven IBR en leptospirose weer van start

De aansturingen voor de zogenaamde ‘wintersteekproef’ voor IBR en leptospirose zijn op donderdag 14 januari verstuurd en staan nu ook in VeeOnline. Hoe weet u om welke veehouders en dieren het gaat, en schrijft u de onderzoeken in?

De wintersteekproef is nodig voor niet-melkleverende bedrijven die deelnemen aan een programma voor de bestrijding van IBR en/of leptospirose, waar het afgelopen jaar géén bloedonderzoek via de slachtlijn heeft plaatsgevonden. We hebben de betreffende veehouders verzocht contact met u op te nemen voor het maken van een afspraak voor de monstername.

Monsternamelijst op VeeOnline

Klikt u in VeeOnline op het homescherm van de veehouder in de tabel ‘geplande onderzoeken’ op het getal, dan ziet u de onderzoeken staan. Selecteer de betreffende onderzoeken en klik dan op ‘Naar monsternamelijst’. U ziet dan de betreffende onderzoeken, meteen gekoppeld aan de juiste dieren. Uit deze lijst dieren kunt u een selectie maken voor het steekproefbloedonderzoek. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte is er een steekproef van één of drie runderen nodig. Vervolgens kunt u de monsternamelijst printen of de monsters direct digitaal inschrijven.

Geen factuur voor de veehouder
Om ervoor te zorgen dat de veehouder geen factuur krijgt voor het bloedonderzoek (die zijn al verwerkt in de abonnementskosten) is het belangrijk dat u de monsters inschrijft via het geplande onderzoek op VeeOnline. Deze blijft openstaan zolang de onderzoekstermijn van zes weken niet verstreken is.

Extra onderzoek, aparte buis

Het is helaas nog niet mogelijk om naast de onderzoeken voor de wintersteekproef ook andere onderzoeken toe te voegen in dezelfde buis. Wilt u bij hetzelfde dier meer laten onderzoeken, dan heeft u een extra bloedbuis nodig. U kunt deze buis met extra onderzoeken wel toevoegen aan de wintersteekproefinschrijving.

 

rundvee

Wintersteekproeven IBR en leptospirose weer van start

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.