"Thuis probeer ik de theorie in de praktijk te brengen"

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

"Thuis probeer ik de theorie in de praktijk te brengen"

Sietske Haarman werkt sinds 2008 bij GD, eerst als marktmanager en sinds 2010 als relatiebeheerder in de Achterhoek. Daar woont ze zelf ook, met haar partner en drie kinderen. Als Sietske niet bij GD aan het werk is, staat ze in de stal. Met haar partner en schoonouders zit ze in een maatschap, het melkveebedrijf telt 140 koeien. Sietske gebruikt deze ervaring in haar werk bij GD. “Ik probeer mij hard te maken voor praktische producten en oplossingen voor veehouders.”

Praktijkervaring gebruiken bij GD
Het is belangrijk dat de diensten en producten aansluiten bij de praktijk. Sietske: “Is het werkbaar en zit een melkveehouder hier op te wachten? Zo heb ik mijn bijdrage geleverd bij het praktisch maken van de uitslag van de Mineralencheck. Ook heb ik mij hardgemaakt voor het meten van fosfor in tankmelk, toen de discussie volop over dat onderwerp ging. Ik volg ontwikkelingen in de sector goed en benoem het binnen GD als ik denk dat dit onze aandacht nodig heeft. Soms hebben ontwikkelingen wel onze aandacht, maar ziet de klant dat niet direct terug. Je doet je best om iets praktisch op te lossen, maar in sommige bijzondere situaties blijft dat lastig.”

Ervaring GD meenemen naar huis
In al die jaren dat ze bij GD werkt, heeft ze veel informatie opgedaan en kennis vergaard. “Thuis probeer ik de theorie in de praktijk te brengen. Dat levert nog weleens de nodige (leuke) discussies op. Van vreemden worden dingen soms makkelijker aangenomen dan van eigen familie. Als iets al twintig jaar op een bepaalde manier gaat, wil ik nog weleens iets anders proberen. Ik ben ervan overtuigd dat er op elk bedrijf zaken rondom diergezondheid zijn die je beter kunt doen. Maar je moet wel keuzes maken en focus houden en niet alles tegelijk willen veranderen.”

Kalveropfok
“Ik neem vanaf eind 2019 de kalveropfok voor mijn rekening. Daarbij pas ik opgedane kennis vanuit GD toe en bespreek dit met onze adviseurs. We hebben wijzigingen in de droogstand en bij de kalveren doorgevoerd op het gebied van huisvesting en voeding. Recent hadden we een kalfpiek, zoals wel meer veehouders deze ervaren hebben na de hitte van afgelopen jaar. Er waren dagen dat er wel vijf op één dag werden geboren. Die piek zijn we goed door gekomen en daar ben ik best trots op.”

Sietske Haarman

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.