Hoofd Juridische Zaken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Hoofd Juridische Zaken

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan. Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2019 realiseerde GD een omzet van 60 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat ons zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

De afdeling

De afdeling Juridische zaken (2,5 fte) is vooral gericht op het vennootschapsrecht (het recht van de ondernemingen), het opstellen en beoordelen van contracten, privacyregelgeving, het afhandelen van schadeclaims en de Wet Dieren. Naast een Bedrijfsjurist, maakt de ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad onderdeel uit van het team. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een

Hoofd Juridische Zaken (32 - 40 uur)

De functie

In deze functie vervul je een rol die drieledig ingekleed is. Allereerst ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en adviseren van de directie op corporate gebied. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van de relevante ontwikkelingen in wet-en regelgeving, het op orde houden van de vennootschapsrechtelijke structuren, M&A ondersteuning en corporate housekeeping. Daarnaast ben je als bedrijfsjurist verantwoordelijk voor allerhande juridische zaken, waarbij het overgrote deel van de werkzaamheden betrekking zal hebben op het (internationale) contractenrecht. Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen, opstellen, en juridisch uitonderhandelen van diverse contracten, zoals inkoop- en verkoopcontracten. Ook komen vraagstukken op gebied van het aanbestedingsrecht, intellectueel eigendom, AVG, compliance en claims aan bod. Tevens geef je leiding aan de afdeling Juridische Zaken.

Het betreft een uitdagende en zelfstandige functie in een centrale en aansturende positie, binnen een organisatie met korte communicatielijnen. Gezocht wordt naar een gesprekspartner op niveau, die juridisch inhoudelijk breed en stevig onderlegd is en op soft skill niveau in staat is om een afdeling aan te sturen en (waar mogelijk) te verbeteren. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directie (directeur operations).

De ideale kandidaat

 • Heeft een afgeronde WO opleiding Nederlands Recht.
 • Heeft 8-12 jaar relevante werkervaring in het bedrijfsleven in een internationaal georiënteerde omgeving.
 • Heeft ruime ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van (internationale) commerciële overeenkomsten.
 • Beschikt over een goed gevoel voor 'de business' van een onderneming.
 • Is in staat om juridische vraagstukken te vertalen naar bedrijfsmatige oplossingen.
 • Heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Is analytisch sterk, overtuigend, pragmatisch, resultaatgericht en samenwerkingsgericht.

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we jouw motivatie en curriculum vitae graag tegemoet. Solliciteren kan tot uiterlijk 24 februari a.s. Vragen over de functie kun je stellen aan Kris van Malderen, Directeur Operations, via telefoonnummer 0570-660402.

Solliciteren

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.