Onderzoeker - epidemiologie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Onderzoeker - epidemiologie

De reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2018 realiseerde GD een omzet van 60 miljoen euro.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat de GD zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

In verband met vertrek van een collega zijn we voor onze afdeling R&D, binnen het team Epidemiologie op zoek naar een enthousiaste:

Onderzoeker (32-40 uur)

De afdeling

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen de GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met ruim 30 medewerkers richt de afdeling, in samenwerking met de GD marktsectoren, zich primair op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen.

Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek.

De Epidemiologie groep is, met 9 medewerkers, verantwoordelijk voor het verzekeren en inbrengen van statistische en epidemiologische kennis in de onderzoeksprojecten en monitoring- en dierziekteprogramma’s van GD.

De functie

Van de onderzoeker wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig epidemiologische onderzoeksprojecten kan uitvoeren en coördineren en de resultaten kan verwerken en rapporteren in opdracht van in- en externe opdrachtgevers. De kerntaken zijn:

 • Het opzetten en in teamverband uitvoeren van onderzoeksplannen.
 • Het inbrengen van veterinaire epidemiologische expertise in onderzoeksprojecten, producten en innovaties van GD.
 • Het onderhouden van wetenschappelijke kennis en het daaraan gerelateerde netwerk.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Heeft een voor de functie relevante academische opleiding en affiniteit met de veterinaire en/of zoötechnische praktijk.
 • Heeft kennis van en inzicht in de veterinaire epidemiologie en statistiek.
 • Is analytisch ingesteld en is in staat multivariate statistiek uit te voeren in bijv. STATA of SAS.
 • Kan projectmatig werken, heeft de sociale vaardigheden om samen te werken in multidisciplinaire teams en is in staat onderzoekideeën te introduceren.
 • Heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Wat heeft GD jou te bieden?

Naast een uitdagende baan en een marktconform salaris biedt GD je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen cao en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna 5 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we jouw motivatie en curriculum vitae graag tegemoet. Solliciteren kan tot uiterlijk 1 juni 2020. Vragen over de functie kun je stellen aan Gerdien van Schaik, Hoofd Epidemiologie, via telefoonnummer 0570-660352 of per mail.

Solliciteren

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.