Dierenarts Rund

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Dierenarts Rund

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij GD al honderd jaar voor staan.

GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa vijfhonderd medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen we samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD, gevestigd in Deventer, is actief op de Nederlandse markt en onderneemt steeds vaker internationale activiteiten. In 2018 realiseerde GD een omzet van 60 miljoen euro.

Bij de sector Rund werken ongeveer 50 medewerkers. Zij vermarkten producten en diensten aan rundveehouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. Een andere belangrijke taak is het monitoren van dierziekten (GD Veekijker). Binnen de sector zijn circa 15 rundveedierenartsen werkzaam die samen verantwoordelijk zijn voor het actief ontwikkelen, toepasbaar maken en (inter)nationaal uitdragen van kennis op het gebied van diergezondheid. Voor de afdeling zijn we op zoek naar een

Dierenarts Rund

De functie

Binnen de rundveehouderij zijn er verschillende belangrijke thema’s op het gebied van diergezondheid die spelen. Jij bent in staat om deze ontwikkelingen/signalen op te vangen en te vertalen naar concrete onderzoeken en toepassingen. In deze functie is het belangrijk dat je onderzoekend bent ingesteld en dat je een visie hebt over de thema’s binnen het rundvee domein. Hierbij kun je denken aan: IBR/BVD, Uiergezondheid, Klauwgezondheid etc. Als rundveedierenarts van GD wordt je regelmatig gevraagd om (nationaal en internationaal) colleges of interviews te geven over deze thema’s. Het is een uitdagende baan waarin veel van je wordt verwacht.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • ontwikkelen, ondersteunen en evalueren van producten en dierziekteprogramma’s;
 • initiëren, uitvoeren en begeleiden van projecten en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;
 • het nationaal en internationaal verzorgen van wetenschappelijke en praktijkgerichte lezingen om kennis over te dragen aan veehouders, dierenartsen en anderen werkzaam in de rundveesector;
 • adviseren van dierenartsen en veehouders op het gebied van diergezondheid via GD Veekijker of ter ondersteuning van infectieziekte programma’s, producten en diensten;
 • signaleren van trends en kansen voor GD binnen de sector.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

De ideale kandidaat heeft een relevant netwerk en een goed beeld van de ontwikkelingen in de rundveesector en heeft enkele jaren relevante werk- en/of onderzoekservaring. In deze functie word je geacht gericht en onderbouwd veterinair advies te kunnen geven en relevante signalen uit het veld op te kunnen vangen, te combineren en te interpreteren.

 • Je bent afgestudeerd rundvee dierenarts (DVM).
 • Je hebt ruime ervaring met onderbouwd veterinair advies geven.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld netwerk binnen de rundveehouderij.
 • Je bent in staat om signalen te vertalen en te interpreteren.
 • Je bent marktgericht, innovatief en creëert kansen in een uitdagende en veranderende veterinaire markt.

Wat heeft GD jou te bieden?

Naast een uitdagende baan in een dynamisch team en een marktconform salaris biedt GD je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?

Voor de bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar uitvoeren, hebben we één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie – en –bestrijding.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar voor de klant ook gemak en een goed rendement opleveren. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie, waar je ruimte krijgt om initiatief te nemen.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? De sollicitatieprocedure loopt via wervingsbureau Nomilk2day. Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uploaden. Vragen over deze functie kun je stellen aan Albert-Mark Nagel per e-mail of via telefoonnummer 06-29239136.

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.