Redacteur

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Redacteur

Samen werken aan diergezondheid, dat is de missie waar GD al honderd jaar voor staat. Met ruim 400 medewerkers werken we elke dag met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren.

De afdeling Marketingsupport & Communicatie (M&C) adviseert en ondersteunt de marktteams om optimaal in te spelen op de behoefte van de klant. Het team maakt jaarplannen, ontwikkelt campagnes, magazines, e-mailnieuwsbrieven, klantbijeenkomsten en zet internet en social media in om te communiceren met onze klanten. Het M&C team telt elf enthousiaste medewerkers. Omdat één van de redacteuren intern een nieuwe stap heeft gezet, zijn we op zoek naar een gedreven redacteur met passie voor schrijven en bladen maken.

Redacteur (32 uur)

De functie

Als redacteur ben je de spin in het web. Je neemt interviews af, organiseert redactievergaderingen en redigeert teksten. Je schrijft voor verschillende klantgroepen, zoals dierenartspraktijken, dierhouders en overheid en werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen. Samen met je collega-redacteur zorg je voor de planning en productie van de klantmagazines en e-mailnieuwsbrieven van GD.

Wat ga je doen?

 • Je schrijft bedrijfsreportages, interviews, achtergrondartikelen en nieuwsberichten.
 • Je redigeert of herschrijft de soms ingewikkelde (wetenschappelijke) teksten naar heldere, logisch opgebouwde artikelen die goed leesbaar en aansprekend zijn voor klanten.
 • Je coördineert het productieproces van de magazines en nieuwsbrieven en maakt en bewaakt de bijbehorende planningen.
 • Samen met je collega-redacteur en de online-adviseur zet je de beschikbare content ook online optimaal in via de website en social media-kanalen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau (richting Journalistiek, Nederlands of vergelijkbaar).
 • Je bent een teamplayer.
 • Je kunt je snel inleven in de klant en weet hen aan te spreken.
 • Je bent gewend om met deadlines te werken.
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor collega’s en partners met een wetenschappelijke achtergrond.
 • Je kunt (soms complexe) boodschappen vertalen naar waardevolle informatie voor klanten.
 • Je communiceert op een pakkende, heldere wijze in het Nederlands en in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van de agrarische sector of bent bereid je hierin te verdiepen.

Waar kom je te werken?

GD beschikt over één van de grootste en modernste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4,8 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken zit in ons DNA. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Ben je op zoek naar een baan als allround-redacteur in een enthousiast M&C-team, waarin je resultaatgericht aan de slag kunt en waar ruimte is voor persoonlijke en professionele groei? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Wat heeft GD jou te bieden?

Naast een leuke, uitdagende baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. De standplaats van de functie is Deventer.

Interesse?

Wil jij als redacteur bij GD aan de slag?  Dan nodigen wij je graag uit om jouw sollicitatie uiterlijk 26 maart te sturen via dit formulier. Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan de Gerda Wijers, manager Marketingsupport & Communicatie, via telefoonnummer 0570-660451. Meer informatie over GD vind je op onze website.

Een assessment of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.