Onderzoeker Epidemiologie (32 uur)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Onderzoeker Epidemiologie (32 uur)

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

De afdeling
Binnen de Research & Development (R&D) afdeling is het team Epidemiologie, met 8 collega’s, verantwoordelijk voor het verzekeren en inbrengen van statistische en epidemiologische kennis in de onderzoeksprojecten en monitoring- en dierziekteprogramma’s van GD.

Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Onderzoeker Epidemiologie (32 uur)

De functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren en coördineren van epidemiologische onderzoeksprojecten en de resultaten kan verwerken en rapporteren in opdracht van in- en externe opdrachtgevers. Van deze collega wordt een zekere mate van zelfstandigheid verwacht, waarbij je veterinaire epidemiologische expertise inbrengt in de opzet en uitvoer van onderzoeksvoorstellen, projecten, producten en innovaties van GD. Daarnaast wordt verwacht dat je een zekere mate van wetenschappelijke kennis en het daaraan gerelateerde netwerk onderhoudt.  

De ideale kandidaat:

 • Heeft een academische opleiding en affiniteit met de veterinaire en/of zoötechnische praktijk.
 • Heeft kennis van en inzicht in de veterinaire epidemiologie en statistiek
 • Is analytisch ingesteld en is in staat multivariate statistiek uit te voeren in bijv. STATA of SAS.
 • Kan projectmatig werken, heeft de sociale vaardigheden om samen te werken in multidisciplinaire teams en is in staat onderzoek ideeën te introduceren.
 • Heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 • Weet draagvlak en commitment te creëren
 • Beschikt over aantoonbaar probleemoplossend vermogen

Wat bieden we?
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie van 12 maanden met standplaats Deventer. Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Waar kom je te werken?
GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal.

Interesse?
Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk 4 maart as. uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Gerdien van Schaik, Hoofd Epidemiologie, telnr. 0570- 660352. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website.

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Solliciteer nu!

Reageren voor 4 maart

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.