Redacteur

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Redacteur

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer is actief op de Nederlandse en de internationale markt.

Voor de afdeling Marketingsupport & Communicatie (M&C) zijn wij op zoek naar een enthousiaste redacteur. De afdeling M&C is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie van GD. Het is onze ambitie om het (commerciële) beleid van GD zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoefte van onze klanten en stakeholders. De afdeling is sparringpartner voor de verschillende afdelingen binnen GD. In onze marketingmix spelen de GD-bladen, e-mailnieuwsbrieven, webcontent en social media een belangrijke rol. Het M&C team bestaat uit elf medewerkers.

Voor de GD bladen zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Redacteur (32 uur)


De functie

Als redacteur lever je een redactionele en journalistieke bijdrage aan diverse uitingen van GD zoals bladen, e-mailnieuwsbrieven en de content voor de website en onze social media-kanalen. Je neemt interviews af, organiseert redactievergaderingen, redigeert teksten en zorgt samen met je collega-redacteur voor de planning en productie van de GD-bladen en e-mailnieuwsbrieven. Je werkt met en schrijft voor verschillende externe doelgroepen, zoals dierenartspraktijken, dierhouders en overheid en werkt nauw samen met diverse afdelingen binnen GD.

Kerntaken van de functie zijn:

 • het leveren van journalistieke bijdrages (bedrijfsreportages, interviews, nieuwsberichten);
 • het redigeren of herschrijven van soms ingewikkelde wetenschappelijke teksten naar heldere, logisch opgebouwde artikelen die goed leesbaar en aansprekend zijn voor de doelgroep. 
 • het coördineren van het productieproces van de bladen en nieuwsbrieven en het maken en bewaken van de bijbehorende planningen. 
 • het in samenwerking met de online communicatiemedewerker optimaal inzetten van de beschikbare content in de online (social media) kanalen van GD. 

De ideale kandidaat:

 • heeft een HBO of WO werk- en denkniveau (richting Nederlands, Journalistiek of vergelijkbaar);
 • is een teamplayer; 
 • kan zich inleven in de doelgroepen en weet ze aan te spreken;
 • kan een gelijkwaardige gesprekspartner zijn voor collega’s en partners met een wetenschappelijke achtergrond;
 • kan (soms complexe) boodschappen vertalen; 
 • kan op een pakkende, heldere wijze te communiceren in het Nederlands en in het Engels (zowel schriftelijk als mondeling); 
 • heeft minimaal twee jaar relevante werkervaring; 
 • heeft kennis van de agrarische sector of is zich bereid hierin te verdiepen.

Solliciteer nu

Waar kom je te werken? 

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken zit in onze genen. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Staan voor je eigen resultaat én voor het totaal vinden we belangrijk. Ben je op zoek naar een baan als allround redacteur waarin je daadkrachtig en resultaatgericht aan de slag kunt, en waar ruimte is voor persoonlijke en professionele groei? Dan nodigen we je graag uit om te reageren op deze vacature.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende baan in een inspirerende en dynamische werkomgeving bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, flexibele werktijden, een ruim opleidingsbeleid, een bijdrage in de collectieve zorgverzekering en een flexibele arbeidsvoorwaardenregeling (Cafetariasysteem). De standplaats van de functie is Deventer.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij je uit om jouw sollicitatie uiterlijk 2 december te sturen via dit formulier. Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan de Gerda Wijers, hoofd Marketingsupport & Communicatie, tel. 0570-660451. Meer informatie over GD vind je op deze pagina. 

Een assessment of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Details van deze vacature:

 • journalistieke bijdrages leveren aan bedrijfsreportages, interviews en nieuwsberichten
 • redigeren of herschrijven van wetenschappelijke teksten
 • coördineren van het productieproces van de bladen en nieuwsbrieven
 • bewaken van de planningen
 • het optimaal inzetten van de content in de online kanalen van GD

Solliciteer nu 

Reageren voor 2 december

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.