Veterinair Patholoog

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Veterinair Patholoog

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

De afdeling Pathologie verricht postmortaal, histologisch en cytologisch onderzoek bij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. De resultaten van het postmortale onderzoek leveren een belangrijke bijdrage aan het verkrijgen van inzicht in de mate van voorkomen van (infectieuze) dierziekten en bij het signaleren van nieuwe of hier onbekende aandoeningen. Een ander deel van de werkzaamheden bestaat uit de diagnostiek van aspiratie-, incisie- en  excisiebiopten, afkomstig van gezelschapsdieren en paarden. In verband met onderbezetting van de afdeling zijn we op zoek naar een:

Veterinair Patholoog  (32-40 uur)

De kerntaken van deze functie zijn: 

 • Uitvoeren van pathologisch onderzoek bij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren/paarden
 • Verschaffen van informatie over uitgevoerde onderzoeken
 • Signaleren van trends en het ondersteunen van onderzoek en vroegtijdige alarmering bij ziektecalamiteiten
 • Bijdragen aan ontwikkeling van diagnostische technieken

De ideale kandidaat:

 • Is dierenarts met als specialisatie veterinaire pathologie (ECVP/ACVP-board eligible, KNMvD-registratie)
 • Is nieuwsgierig en initiatiefrijk
 • Heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Engels en Nederlands
 • Heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Is bereid onregelmatige uren te werken.

Wat bieden we?

De functie is in eerste instantie voor 1 jaar. Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling.

Solliciteer nu

Waar kom je te werken? 

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. We vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal.

Interesse?

Pas je in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie, stuur je motivatie met curriculum vitae uiterlijk 8 november 2016 naar solliciteren@gddiergezondheid.nl of reageer via het sollicitatieformulier. Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Klaas Peperkamp, teamleider Pathologie. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0570-660265, of per e-mail: k.peperkamp@gddiergezondheid.nl
Meer informatie over GD vind je op deze pagina

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.