Informatieanalist

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Informatieanalist

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

De afdeling

De ICT afdeling (35fte) is verantwoordelijk voor het inrichten, optimaliseren en ondersteunen van de informatievoorziening binnen GD. Voor de afdeling ICT ontwerp zijn we op zoek naar een ervaren

Informatieanalist  (40 uur)

 
De functie

De uitdagingen voor de Informatieanalist worden de komende jaren afgeleid van het GD bedrijfsinformatieplan (BIP). Het BIP genereert diverse veranderingsprojecten voor de GD bedrijfsprocessen. Onvermijdelijk is de behoefte aan het modelleren van informatie en processen ten behoeve van het inrichten en bouwen van softwareoplossingen. De uitdaging van de functie ligt in het efficiënter en doeltreffender laten verlopen van de bedrijfsprocessen, binnen de kaders van de bedrijfsarchitectuur.

Resultaatgebieden:

 • Het identificeren en legitimeren van verbetervoorstellen en deze te modelleren en te implementeren binnen de bestaande bedrijfsprocessen
 • Het leveren van een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de project/programma organisatie
 • Het overzien en combineren van diverse wensen en oplossingen binnen GD
 • Het kunnen inleven in de verschillende belangen binnen GD en haar omgeving en het geheel overzien 

Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich als pragmatisch en gedreven.

De ideale kandidaat:

 • Heeft een minimaal afgeronde HBO+ opleiding op relevant terrein
 • Heeft 5-10 jaar recente ervaring met informatie- en bedrijfsanalyse, bij voorkeur in agrarische sector
 • Heeft kennis van methodieken, procesmodellering en informatieanalysetechnieken
 • Heeft kennis van gegevensmodellering, UML, Use cases en/of User Stories
 • Is organisatiesensitief en in staat te werken in een politieke omgeving
 • Is bijzonder communicatief vaardig en weet constructief om te gaan met weerstand

Wat bieden we?

Naast een leuke baan en een marktconform salaris bieden wij je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Het arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. Lees meer over werken bij GD

Waar kom je te werken?

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel, ben je enthousiast over deze functie en ben je benieuwd of GD bij jou past? Doe dan de CompanyMatch! Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie, curriculum vitae en eventueel de CompanyMatch uploaden. De sluitingstermijn voor deze vacature is 30 november as.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Maarten Kruithof, Hoofd ICT Ontwerp, 0570-  660288. Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website. 

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Solliciteer nu!

Reageren voor 30 november

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.