Rundveedierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Rundveedierenartsen

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dát is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Voor de ruim 4 miljoen lab-bepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Behalve laboranten werken er bij GD dierenartsen, wetenschappers, informatiespecialisten en marktmedewerkers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD zo uniek maakt. Lees meer over de GD

Bij de sector Rund werken ongeveer 50 medewerkers. Zij vermarkten producten en diensten aan rundveehouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. Een andere belangrijke taak is het monitoren van dierziekten (GD Veekijker). Binnen de sector zijn ca. 15 rundveedierenartsen actief die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, toepasbaar maken en delen van kennis op het gebied van diergezondheid. Voor dit team zijn we op zoek naar twee:

Rundveedierenartsen (fulltime)


De kerntaken van de functie zijn:

 • Ontwikkelen, ondersteunen en evalueren van producten en dierziekteprogramma’s;
 • Initiëren, uitvoeren en begeleiden van projecten en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;
 • Adviseren van dierenartsen en veehouders via de GD Veekijker en opvangen en interpreteren van signalen ten behoeve van de landelijke diergezondheidsmonitoring; 
 • Signaleren van trends en kansen voor GD binnen de sector.

De ideale kandidaten

Ter versterking van ons infectieziektenteam zoeken wij een dierenarts met aantoonbare kennis op het gebied van infectieziekten. Voor het team ‘bedrijfsgebonden aandoeningen’ zoeken wij een dierenarts met kennis van voeding en/of veterinaire microbiologie. Onze ideale kandidaat heeft een goed beeld van de ontwikkelingen in de rundveesector en enige jaren relevante werk- of onderzoekservaring. Daarnaast is het gewenst dat de kandidaat veterinair advies kan geven en relevante signalen uit het veld kan opvangen, combineren en interpreteren. Ben je doelgericht, collegiaal en communicatief vaardig en in staat om in een dynamische organisatie een gezamenlijk resultaat te behalen, dan nodigen wij je nadrukkelijk uit te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

GD biedt een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Het salaris is passend bij de zwaarte van deze functie. GD heeft een eigen CAO en kent een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een prima pensioenregeling en flexibele werktijden in combinatie met ruime opleidingsmogelijkheden. De standplaats van de functie is Deventer. Lees meer over de GD als werkgever

Interesse

Ben jij geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij je uit om vóór 12 juli 2015 jouw motivatie en CV naar ons te sturen via het sollicitatieformulier. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Mirjam van der Sluijs, telefoon 0570 – 660 377 of e-mail m.v.d.sluijs@gddiergezondheid.nl.

Solliciteer nu

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Details van deze vacature

 • Aantoonbare kennis op het gebied van infectieziekten of voeding en veterinaire microbiologie
 • Ontwikkelen, ondersteunen en evalueren van producten en dierziekteprogramma’s
 • Initiëren, uitvoeren en begeleiden van projecten en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek
 • Adviseren via de GD Veekijker en opvangen en interpreteren van signalen ten behoeve van de monitoring

Solliciteer nu!

Reageren voor 12 juli

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.