Hoofd Dierenartsen Sector Varken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Hoofd Dierenartsen Sector Varken

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dát is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Voor de ruim 4 miljoen lab-bepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Behalve laboranten werken er bij de GD dierenartsen, wetenschappers, informatiespecialisten en marktmedewerkers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat de GD zo uniek maakt. Lees meer over de GD

De sector Varken van de GD bestaat uit ongeveer 11 medewerkers. Zij vermarkten producten en diensten aan varkenshouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. De omzet wordt verkregen via de diergezondheidsmonitoring, laboratoriumwerkzaamheden en onderzoeksprojecten. 
De kennisgebieden zijn onder meer monitoring, labbepalingen, antibioticareductie en darmgezondheid/veevoeding. Binnen de sector is een aantal dierenartsen en onderzoekers actief met het ontwikkelen, toepasbaar maken en delen van kennis op het gebied van diergezondheid. Voor dit team zijn we op zoek naar een:

Hoofd dierenartsen sector Varken

 
De functie en context

De sector Varken zit in een veranderingstraject dat gericht is op meer marktgerichtheid, commercieel productbeheer en kwaliteitsverhoging door een versterkte aansturing van de veterinairen en specialisten. Het Hoofd dierenartsen heeft daarbij een leidende en sturende rol. De GD zoekt een sterke, academische leider die, naast inhoudelijk ‘meedraaien’, de groep specialisten aanstuurt. 

De kerntaken van de functie zijn:

 • Het ontwikkelen van kennis die aansluit op de ontwikkelingen in de markt
 • Een effectief en efficiënt werkend team van specialisten en onderzoekers aansturen
 • Begeleiden van projecten en onderzoeksopdrachten
 • D.m.v. veterinaire expertise productontwikkeling initiëren en realiseren

De ideale kandidaat

 • Academisch werk- en denkniveau (veterinair)
 • Sterk veterinair profiel in het werkgebied van de sector en een relevant netwerk
 • 10 tot 15 jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar in een leidinggevende functie in een resultaatgerichte  omgeving
 • Doelgericht en daadkrachtig en in staat om met anderen gezamenlijk resultaat te behalen

Arbeidsvoorwaarden

De GD biedt een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. Het salaris is passend bij de zwaarte van deze functie. De GD heeft een eigen CAO en kent een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een prima pensioenregeling en flexibele werktijden in combinatie met ruime opleidingsmogelijkheden. De standplaats van de functie is Deventer. Lees meer over de GD als werkgever

Interesse

Ben jij geïnteresseerd in deze functie, dan nodigen wij je uit om vóór 8 juni 2015 jouw motivatie en CV naar ons te sturen via het sollicitatieformulier. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Alfred van Lenthe, sectormanager Varken, telefoon 0570 – 660429 of e-mail a.v.lenthe@gddiergezondheid.nl.

Solliciteer nu

Een assessment en/of persoonlijke profielanalyse kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Details van deze vacature

 • Belangrijke rol in het veranderingstraject van de Sector Varken
 • Aansturen van een team van specialisten en onderzoekers
 • Begeleiden van projecten en onderzoeksopdrachten
Solliciteer nu!

Reageren voor 8 juni

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.