Informatieanalist (m/v)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Informatieanalist (m/v)

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dát is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Voor de ruim 4 miljoen lab-bepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Behalve laboranten werken er bij de GD dierenartsen, wetenschappers, informatiespecialisten en marktmedewerkers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding. Lees meer over de GD

De GD heeft voor haar kantoor in Deventer een openstaande vacature voor een ervaren

Informatieanalist (m/v)

 

De afdeling ICT

De afdeling ICT bestaat uit ongeveer 40 medewerkers en is belast met het inrichten, optimaliseren en ondersteunen van (product/organisatie) processen en de informatievoorziening. Het team ICT Ontwikkeling is op zoek naar een fulltime ervaren Informatieanalist.

Functieprofiel vacature Informatieanalist

De uitdagingen voor de Informatieanalist worden de komende jaren afgeleid van het GD bedrijfsinformatieplan (BIP). Het BIP genereert diverse veranderingsprojecten voor de GD bedrijfsprocessen. Onvermijdelijk is de behoefte aan het modelleren van informatie en processen ten behoeve van het inrichten en bouwen van softwareoplossingen. De uitdaging van de functie ligt in het efficiënter en doeltreffender laten verlopen van de bedrijfsprocessen, binnen de kaders van de bedrijfsarchitectuur.

De toegevoegde waarde van deze functie wordt gebaseerd op jouw ruime ervaring in identificeren en legitimeren van verbetervoorstellen, deze te modelleren en te implementeren binnen de bestaande bedrijfsprocessen. Je levert als Informatieanalist een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de project/programma organisatie. Je bent in staan om diverse wensen en oplossingen te overzien en kan deze combineren. Je kunt je inleven in de belangen van afdelingen binnen GD en haar omgeving en overziet het geheel. Kan vanuit die kennis en kunde tot onderbouwde adviezen van prioriteitstellingen komen. Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich als pragmatisch en gedreven.

Jouw achtergrond als Informatieanalist

 • WO werk- en denkniveau, met als richting bedrijfskunde-ICT
 • Kennis van en ruime ervaring met informatie- en/of bedrijfsanalyse)
 • Affiniteit en kennis van de agrarische sector
 • Heeft kennis en kunde van methodieken voor het opstellen van eisen en wensen.
 • Heeft kennis en kunde van procesmodellering en informatiemodelleringstechnieken.
 • Heeft kennis op het gebied van informatie analyse
 • Kan goed omgaan met politieke situaties, is een bruggenbouwer, is communicatief sterk en weet om te gaan met weerstand

De Gezondheidsdienst voor Dieren biedt

Een inspirerende en dynamische werkomgeving. Naast een goed primair salaris heeft GD een uitstekend en modern pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals aantrekkelijke opleidingsvoorwaarden, flexibele werktijden en een eindejaarsuitkering). Lees meer over werken bij de GD

Informatie en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie Informatieanalist mag je contact opnemen met Jan Smelt, Manager ICT, telefoon: 0570-660195.

Ben je geïnteresseerd in de vacature van Informatieanalist? Stuur je motivatie en CV t.a.v. G. Brachten, manager P&O, via onze sollicitatiepagina

Voor algemene informatie over de GD verwijzen wij je graag naar de pagina over de GD.

Solliciteer nu!

Het maken van een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en/of een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Details van deze vacature:

 • Informatieanalist (m/v)
 • team ICT Ontwikkeling
 • WO werk- en denkniveau, met als richting bedrijfskunde-ICT
 • Kennis van/ervaring met informatie- en/of bedrijfsanalyse

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.