Dierenarts Varken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Dierenarts Varken

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) al bijna honderd jaar voor staan en die wij elke dag uitdragen. Met zo’n 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier en met veel passie aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. Onze onderneming in Deventer heeft een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

De afdeling

De sector Varken bestaat uit ongeveer 10 medewerkers. Zij voeren onderzoek uit, ondersteunen producten en geven advies aan varkenshouders, dierenartspraktijken en diverse andere marktpartijen. De omzet wordt verkregen via de diergezondheidsmonitoring, laboratoriumwerkzaamheden en onderzoeksprojecten.

Binnen de sector is een aantal dierenartsen en onderzoekers actief met het ontwikkelen, toepasbaar maken en delen van kennis op het gebied van diergezondheid. Voor dit team zijn we op zoek naar een enthousiaste:

              Dierenarts Varken  (40 uur)                       

De functie

De sector Varken zit in een veranderingstraject dat gericht is op meer marktgerichtheid, commercieel productbeheer, kwaliteitsverhoging van advies en ontwikkeling van veld- en validatie-research. Hierbij past een nieuwsgierige, kritische en zelf reflecterende houding van de dierenartsen van de sector Varken. 

Kerntaken van de functie zijn:

 • Advisering en consultancy in Nederland, maar ook in het buitenland
 • Door middel van veterinaire expertise productontwikkeling initiëren en realiseren
 • (Veterinair) onderzoek initiëren, voorbereiden, uitvoeren en rapporteren
 • Werken op de scheidslijn tussen wetenschap en praktijk

De ideale kandidaat:

Wij zoeken een dierenarts met enige jaren relevante onderzoekservaring, affiniteit met de sector en een goed beeld van de ontwikkelingen daarin. Heeft een academisch werk- en denkniveau en kan zich zowel in het Nederlands als in het Engels goed uitdrukken (WO niveau). Werkervaring als veterinair in de praktijk, het bedrijfsleven of andere organisaties strekt tot aanbeveling. Je bent aantoonbaar doelgericht, daadkrachtig en besluitvaardig en herkent commerciële kansen en weet de klantbehoefte te vertalen naar innovatieve diensten en producten.  Als je een continue drive hebt om jezelf te ontwikkelen of te specialiseren en in staat bent om met anderen een gezamenlijk resultaat te behalen dan nodigen wij je nadrukkelijk uit te solliciteren.

Waar kom je te werken? 

GD beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoria ter wereld, waar jaarlijks ruim 4 miljoen lab-bepalingen worden verricht. Wij voeren diergezondheidsmonitoring en praktijkgericht onderzoek uit en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. Daarbij werken we veel samen met diverse partijen in de markt. Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. GD is een bedrijf met een gezonde ambitie. Bij ons krijg je ruimte om initiatief te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je staat voor je eigen resultaat én voor het totaal. De standplaats van de functie is Deventer.

Naast een uitdagende baan in een inspirerende en dynamische werkomgeving bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, flexibele werktijden, een ruim opleidingsbeleid, een bijdrage in de collectieve zorgverzekering en een flexibele arbeidsvoorwaardenregeling (Cafetariasysteem). De standplaats van de functie is Deventer.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast over deze functie? Via het sollicitatieformulier kun je jouw motivatie en curriculum vitae voor 10 maart 2017 uploaden.

Inhoudelijke vragen over de functie kunnen worden gesteld aan Manon Houben, hoofd dierenartsen Varken, telefoon 0570 – 660337 of email m.houben@gddiergezondheid.nl

Voor meer informatie over GD verwijzen we je naar onze website

Solliciteer nu 

Reageren voor 10 maart

Bekijk onze bedrijfsvideo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.