Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

KIVA
GD is sponsor van Kiva. Kiva is een internationale non-profitorganisatie, opgericht in 2005. De missie van KIVA is om mensen te verbinden door middel van leningen om daarmee armoede te verlichten. Kiva ondersteunt mensen die een betere toekomst voor zichzelf, hun gezinnen en hun gemeenschap willen creëren. 

Waarom Kiva?
Kiva is een hulporganisatie die in de vorm van microkredieten particulieren over de hele wereld ondersteunt. Vaak gaat het om een relatief klein bedrag dat leners in staat stelt hun dromen te verwezenlijken. De missie van KIVA sluit goed aan bij de missie van GD waarin ook ‘samen werken’ centraal staat.

In veel arme gebieden zijn mensen afhankelijk van landbouw voor hun kost en daarmee voelt GD zich verbonden. Via Kiva kunnen particulieren een lening aanvragen om bijvoorbeeld zaden te kopen of een extra koe, een aantal biggen of geiten, maar ook om een opleiding te bekostigen.

Met een bijdrage van 25 dollar kan iedereen meehelpen om overal op de wereld kansen te creëren. Omdat het om leningen gaat komt het geld ook weer terug en kan dan opnieuw worden uitgeleend.

Van elke dollar gaat 100% naar de leningen
De mensen achter Kiva zijn vrijwilligers en samenwerkingspartners. Van elke dollar die via Kiva wordt uitgeleend gaat 100% rechtstreeks naar de leningen die worden verstrekt. Kiva houdt hier niets van in. Kiva betaalt haar kosten uit de donaties die leners geven, sponsoring en subsidies.

Doe mee en volg GD
De leningen van GD worden door een groep GD-medewerkers beheerd. Er is een GD-groep aangemaakt op www.kiva.org. Deze groep heet GD Animal Health en is herkenbaar aan het GD-logo. Wanneer u ook lid wordt van Kiva, kunt u zich aansluiten bij deze groep en daarmee de leningen van GD volgen. En samen met ons werken aan een betere toekomst voor mensen in arme gebieden.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.