Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Samen werken aan diergezondheid, in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Dat is de missie waar we bij Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) voor staan. Met ruim 400 medewerkers werken we elke dag op een innovatieve manier aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. We doen dit samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. GD is gevestigd in Deventer en is actief op de Nederlandse markt en onderneemt daarnaast ook internationale activiteiten. In 2017 realiseerde GD een omzet van 57 miljoen euro.

Een eeuwenoude passie

De Friese dierenarts Johannes Plet komt vaak bij boeren op het bedrijf waar in die tijd een derde kampt met rundertuberculose. Vastbesloten om hun dieren en kinderen te beschermen, bundelen in 1919 veehouders hun krachten en is de eerste Gezondheidsdienst voor Dieren een feit.

Bekijk de video fullscreen.

Voor de 4,6 miljoen laboratoriumbepalingen die we per jaar doen, hebben we één van de grootste veterinaire laboratoriums ter wereld tot onze beschikking. Daarnaast beschikt GD over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en –bestrijding.

De combinatie van diagnostiek en diergezondheidsexpertise is wat GD zo uniek maakt. Hiermee kunnen we producten en diensten aanbieden die niet alleen zorgen voor verbetering van de diergezondheid, maar ook voor de klant gemak en een goed rendement opleveren.

Ons laboratorium beschikt over de modernste apparatuur. Ongeveer 600 verschillende bepalingen worden routinematig uitgevoerd, variërend van postmortaal onderzoek (sectie) tot het uitvoeren van moleculair diagnostische testen.

Internationaal staat GD bekend als GD Animal Health en heeft een goede reputatie als contract research organisatie voor toegepast onderzoek, onderwijs en consultancy. Ons opleidings- en trainingsinstituut GD Academy organiseert trainingen over diergezondheid voor veehouders en hun dierenartsen en voor de farmaceutische- en de veevoederindustrie. De cursussen omvatten zowel de theorie als de praktijk van veterinaire diagnostiek en laboratoriumonderzoek.

GD in cijfers*

 • 57,5 miljoen euro omzet in 2017
 • 4,6 miljoen lab-bepalingen per jaar
 • 419 medewerkers
 • 90 onderzoekers en gespecialiseerde dierenartsen

*Geconsolideerde resultaten

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.