Cursus Pathologie (vlees)kalveren - voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Pathologisch onderzoek is een belangrijke pijler in de diagnostiek op vleeskalverbedrijven. Onderzoek op gestorven of geëuthanaseerde kalveren kan de dierenarts al veel informatie geven over de problemen die spelen binnen de koppel. Maar welke dieren of monsters stuurt u hiervoor in? Is het aanvragen van aanvullende onderzoeken zinvol? En hoe interpreteert u alle bevindingen?

In de cursus pathologie voor (vlees-)kalveren leert u hoe de pathologen van GD hun secties uitvoeren. Ook krijgt u handvatten om meer informatie te halen uit sectie-uitslagen van vleeskalveren. Welke bevindingen zijn relevant? Welke monsters worden genomen door de patholoog en welke bepalingen worden hierop uitgevoerd?

Het eerste deel van deze cursusdag gaan we de sectiezaal in. Aan de hand van enkele casuïstieken lopen we het pathologisch onderzoek door. Deelnemers krijgen ook de gelegenheid om zelf een casus uit te werken, waarna de bevindingen worden besproken met de patholoog en de groep.

Na de lunch vervolgt het programma over de diergezondheidsmonitoring bij vleeskalveren in Nederland. Daarnaast zal er verder ingegaan worden op diarree bij vleeskalveren, door middel van een casuspresentatie en een presentatie over mogelijk nieuwe laboratoriumtechnieken voor de diagnostiek bij darmschade en diarree.

Ik heb interesse in deze cursus

Wanneer en waar?

2021
GD, Arnsbergstraat 7, Deventer

Doelgroep

Dierenartsen met een interesse voor vleeskalveren of jongveeopfok.

Onderwerpen

 • Pathologie
 • Monitoring
 • Diagnostiek
 • Kalverdiarree

Investering

De kosten van deze cursus bedragen €895, exclusief btw. Schrijf je nu in, met één van je collega's, dan ontvangen jij en je collega 25% korting. Bij deze prijs zijn alle materialen inbegrepen, evenals koffie/thee en een lunch.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.