Bedrijfsantibiogram Mastitis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Het Bedrijfsantibiogram Mastitis is een unieke antibioticagevoeligheidstest op bedrijfsniveau die u helpt mastitis goed en gericht te behandelen.

Het Bedrijfsantibiogram Mastitis biedt deelnemers aan Mastitis Tankmelk de mogelijkheid om naast inzicht in de mastitiskiemen op het bedrijf, ook inzicht te krijgen in de actuele antibioticagevoeligheid van deze kiemen. De uitslag geeft een goede indicatie van de antibioticagevoeligheid voor de komende zes maanden: per gevonden kiem ziet u of de gevoeligheid voor een bepaald antibioticum goed, matig of slecht is. Hiermee levert het Bedrijfsantibiogram Mastitis waardevolle input voor uw bedrijfsbehandelplan en helpt het u eerder het juiste middel te kiezen bij problemen met mastitis. Klik hier voor een voorbeelduitslag

Krijg ook inzicht in de antibioticagevoeligheid van de mastitisverwekkers op uw bedrijf en meld u aan! Het Bedrijfsantibiogram Mastitis wordt dan 2 keer per jaar, in januari en in juli, automatisch uitgevoerd op de in die maand gevonden mastitiskiemen.

Bent u geen deelnemer aan Mastitis Tankmelk? Klik dan hier

Elk bedrijf is uniek. Ook als het om mastitis gaat.

De aanwezigheid van mastitiskiemen verschilt van bedrijf tot bedrijf, net zoals de antibioticagevoeligheid van deze kiemen. De gevoeligheid van de mastitiskiemen op uw bedrijf kan ook veranderen.

Wat kunt u doen?

Geef mastitis geen kans

Met Mastitis Tankmelk geeft u mastitis geen kans en werkt u aan een duurzame veestapel. Dat is goed voor de koe, dus ook voor u.

Aanmelden

Werkzame stoffen versus merknamen

Op de uitslag vindt u de werkzame stoffen die gebruikt worden in de in Nederland geregistreerde middelen voor de behandeling van mastitis. Wilt u weten welke werkzame stof bij welke merknaam hoort? Klik hier voor de tabel met werkzame stoffen en merknamen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.