Droes serologie beschikbaar bij GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Droes serologie beschikbaar bij GD

12-2-2021: 

DE ELISA-test die bij GD gebruikt wordt toont specifiek en gevoelig antistoffen tegen de droesbacterie in bloedserum aan. Bijna alle paarden ontwikkelen enkele weken na infectie antistoffen en komen dan positief uit deze test. Na 6-12 maanden worden de meeste paarden die de infectie overwonnen hebben weer negatief. Bij dragers blijven deze antistoffen echter langer aanwezig, deze paarden blijven dus vaak ook na 12 maanden nog positief in deze serologische test.
Dragers spelen een belangrijke rol bij de overdracht van droes. Wie droes op een bedrijf grondig wil aanpakken kan serologie bijvoorbeeld inzetten om dragers op te sporen zodat ze behandeld of apart gezet kunnen worden. Ook kan de ELISA gebruikt worden om recente infecties aan te tonen, een verdenking van verslagen droes of morbus maculosis te ondersteunen of nieuw binnengekomen paarden op antistoffen te onderzoeken voordat ze in contact komen met andere paarden.

Hier vind u het inzendformulier voor deze test.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.