Christian Scherpenzeel nieuw hoofd dierenartsen afdeling rund

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Christian Scherpenzeel nieuw hoofd dierenartsen afdeling rund

5-2-2021: 

Christian Scherpenzeel

Christian Scherpenzeel is per 1 december 2020 aangesteld als Hoofd Dierenartsen van de afdeling rund. Christian is sinds 2011 bij GD in dienst als senior rundveedierenarts met specifieke aandachtsvelden uiergezondheid, melkkwaliteit en ontwikkeling van antibioticumresistentie.

Christian is na zijn studie diergeneeskunde gestart als rundveepracticus bij Dierenartsenpraktijk Veenendaal. Hierna heeft Christian twee jaar op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gewerkt bij het departement landbouwhuisdieren als universitair docent/onderzoeker. In 2017 promoveerde hij, naast zijn werk bij GD, als buitenpromovendus aan deze Universiteit op zijn proefschrift ‘Selectief droogzetten van Melkvee’, onder leiding van prof. dr. Theo Lam.

Samen met het uiergezondheidsteam van GD (UGA) blijft Christian praktische trainingen en bedrijfsbezoeken verzorgen voor melkveehouders en rundveepractici en blijft hij als uiergezondheidsexpert betrokken bij mastitisonderzoek in binnen- en buitenland. Met als doel ervoor te zorgen dat gezonde uiers op een melkveebedrijf de norm blijven en mastitis de uitzondering.

Christian is een ervaren rundveedierenarts met veel ervaring in de agrarische sector. Hij beschikt over een uitgebreid (inter)nationaal netwerk, zowel in de veterinaire als in de humane gezondheidszorg. Samen met de 14 rundveedierenartsen van GD werkt hij dagelijks met veel plezier samen aan diergezondheid op de Nederlandse melkveebedrijven.

Meer over Christian

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.