Biestopnamecheck voor geitenlammeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Biestopnamecheck voor geitenlammeren

1-2-2021: 

Biest is het toverwoord als het gaat om een goede start voor uw lammeren. Type en kwaliteit biest zijn van groot belang, maar ook biestverzameling, -opslag, -behandeling, -gift en -opname zijn belangrijk.

GD biedt de Biestopnamecheck, een nieuw en innovatief bloedonderzoek op beschermende afweerstoffen (IgG) bij geitenlammeren, tegen een verlaagd tarief aan. Een goede biestvoorziening is essentieel voor een goede start van pasgeboren lammeren. Via de biest worden beschermende afweerstoffen opgenomen die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziekteverwekkers in de periode dat het eigen immuunsysteem van het jonge lam nog in ontwikkeling is. Omdat de darmen van pasgeboren lammeren slechts korte tijd (ongeveer 24 uur) IgG doorlaten, is het belangrijk dat de lammeren kort na de geboorte voldoende verse biest binnenkrijgen van goede kwaliteit. De Biestopnamecheck is niet gevalideerd voor schapenlammeren.
Voor schapenlammeren kan met het Pakket Elektoforese een indruk gekregen worden van de biestopname.

Kijk hier voor meer informatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.