Meer dan één verwerper? Zoek de oorzaak

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Meer dan één verwerper? Zoek de oorzaak

6-1-2021: 

Wanneer op een bedrijf in korte tijd meerdere dieren verwerpen, of wanneer het percentage verwerpers op jaarbasis hoger is dan 3 procent, is het van belang om de oorzaken daarvan te achterhalen.

De oorzaak kan infectieus zijn (bijvoorbeeld BVD, salmonella, brucella), maar ook niet-infectieus (denk aan vergiftiging, mineralentekort, vallen of een tweeling). Om de oorzaak te achterhalen kunt u onderzoek op antistoffen in bloed laten uitvoeren (voor brucella is dit verplicht en gratis). Ook kunt u een verworpen vrucht insturen voor sectie. Stuur dan altijd een stuk nageboorte met baarmoederkoekjes mee. Meer informatie over de oorzaken van verwerpen vindt u hier.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.