Uitslag Worminfecties Tankmelk helpt dierenartsen bij advisering veehouders

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uitslag Worminfecties Tankmelk helpt dierenartsen bij advisering veehouders

22-12-2020: 

Dierenartsen kunnen de uitslag van het onderzoek Worminfecties Tankmelk gebruiken om met hun veehouders het weidemanagement op het bedrijf te evalueren. De uitslag voor longworm- en maagdarmwormantistoffen geeft informatie over de opbouw van immuniteit bij het jongvee, in relatie tot de besmettingsdruk bij melkkoeien tijdens het afgelopen weideseizoen. Deze uitslag is dus met name zinvol om het weide- en wormmanagement bij het jongvee waar nodig bij te stellen.

De uitslagen voor leverbotantistoffen hebben vooral waarde op die bedrijven waar antistoffen in de tankmelk zijn aangetroffen, terwijl dat vorig jaar niet het geval was. Doordat antistoffen in bloed langdurig aanwezig kunnen blijven, kan een positieve tankmelkuitslag een gevolg zijn van een besmetting bij het jongvee. Wilt u controleren of op een bedrijf de positieve tankmelk wordt veroorzaakt door een besmetting bij de melkkoeien? Doe dan op deze bedrijven onderzoek bij de oudste dieren van de koppel. Als deze dieren positief zijn op antistoffen in bloed, is de kans zeer gering dat dit nog antistoffen vanuit de opfok zijn. Vindt u eieren in de mest, dan wijst dit uiteraard op aanwezigheid van volwassen botten.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.