Online kennisevent GD en Vakblad Het Schaap

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Online kennisevent GD en Vakblad Het Schaap

12-12-2020: 

U kent ze wel: de kennisavonden die voorheen verspreid over het land plaatsvonden. In januari 2021 zijn ze er weer, maar dan online en dus voor iedereen op dezelfde avond: donderdag 28 januari vanaf 19:15 uur. U heeft geen reistijd en reiskosten, maar u bent toch live aanwezig en kunt vragen stellen aan de sprekers. Ook kunt u het gehele kennisevent na afloop nog eens rustig terugkijken.

Meld u nu aan voor het Online Kennisevent met kortingscode GD28012021u

Het programma

Aflammeren
Mark van der Heijden, dierenarts herkauwer bij ULP. Hij behandelt het onderwerp aflammeren. In een video zal hij laten zien hoe een verlossing bij een schaap vlot en handig verloopt.

Schmallenbergvirus, vroeggeboortes en abortus
René van den Brom, dierenarts en manager van de afdeling kleine herkauwers bij GD. Schetst de actuele stand van zaken omtrent het schmallenbergvirus. Daarnaast geeft hij uitleg over vroeggeboortes en laat zien hoe je eenvoudig kunt laten testen of er sprake is van een besmettelijke abortus.

Zwoegerziekte
Karianne Peterson, dierenarts bij GD. Zij bespreekt de parallellen tussen zwoegerziekte en corona: bij beide is social distancing het toverwoord. Wat kunnen we van elkaar leren?

De wolf

Saskia Duives-Cahuzak, lid LTO-vakgroep Schapenhouderij, in samenwerking met Wolvencommissie Gelderland. De wolf: waar staan we, waar gaan we heen, de rol van de wolf in de natuur, de risico’s en de vooruitzichten.

Leverbot
Piet Vellema, dierenarts bij GD. Aan de hand van stellingen, misverstanden, polls en vragen behandelt hij de schapenziekte leverbot. Praktisch en zeer leerzaam. Tijdens en na zijn verhaal is hij via de chat beschikbaar voor uw vragen.

Fotosensibiliteit
Eveline Dijkstra, dierenarts bij GD. Zij behandelt fotosensibiliteit veroorzaakt door het schimmeltoxine sporidesmin. Met foto’s en filmpjes toont zij welke gevolgen dit kan hebben en hoe aangetaste schapen behandeld kunnen worden.

Aanmelden

Deelname kost € 30,-. Bent u abonnee van Het Schaap of klant van GD of LTO-lid? Dan krijgt u maar liefst € 10,- korting. Uw kortingscode als GD klant is GD28012021 

Iedere deelnemer krijgt na afloop van het kennisevent een (digitale) goodiebag met nadere informatie en kortings- of tegoedbonnen ter waarde van minimaal 18 euro. Plus: tijdens het kennisevent wordt er een 3-daags verblijf voor 8 personen in een vakantiewoning t.w.v. € 592,- verloot! Ter beschikking gesteld door Landschapsbeheer de Wassum. En ULP stelt een voucher voor een verloscursus schaap/geit beschikbaar.

Zien we u ook op 28 januari tijdens het online kennisevent?Zien we u ook op 28 januari?

Meld u dan nu aan

logos kennisevent

hipra logo

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.