Duizendste deelnemer Klauwgezondheid Tankmelk in het zonnetje gezet

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Duizendste deelnemer Klauwgezondheid Tankmelk in het zonnetje gezet

7-12-2020: 

Relatiebeheerder Lammert de Vries bezocht onlangs Marc en Annemarie Ossendrijver. Zij runnen in het Friese Nijega een melkveebedrijf en zijn de duizendste deelnemer van het programma Klauwgezondheid Tankmelk! Dat is een goede reden om ze te verrassen met een lekkere taart en een bos bloemen.

Marc en Annemarie merkten dat de zolen zachter waren dan gewend, meer dieren hadden last van zoolzweren. Daarom besloten ze mee te doen met het tankmelkprogramma. Marc: “Voor ons doen waren er van de zomer te veel koeien die blokjes onder de klauwen moesten. Hoewel de melkproductie niet tegenvalt, wil je de (zwakkere) klauwen toch graag aanpakken en verbeteren.”

Annemarie vult aan: “Ik zag het bericht over een gratis kalverdekje bij het Klauwgezondheid Tankmelk-abonnement en liet dit aan Marc zien. Hij vindt het storend dat we de afgelopen periode meer last van klauwproblemen hebben dan anders. Met de gedachte ‘baat het niet dan schaadt het niet’, besloten we mee te doen. Dan is dat kalverdekje toch leuk om te ontvangen!”

“Begin december ontvangen we de eerste uitslagen van de tankmelkmonsters en we zijn reuze benieuwd. We hopen hiermee inzicht te krijgen op welke manier we de klauwen kunnen versterken en waar de oorzaak van de problemen liggen”, vertelt Marc.

Klauwgezondheid Tankmelk

Sinds begin 2018 biedt GD het tankmelkonderzoek Klauwgezondheid Tankmelk aan. Hiermee laten melkveebedrijven vier keer per jaar automatisch hun tankmelk onderzoeken op biotine, zink en mangaan. Als hiervan in het rantsoen te weinig beschikbaar is, heeft dat een negatief effect op de klauwgezondheid. Vanaf 2019 is het abonnement uitgebreid met een test die aantoont hoeveel antistoffen tegen Mortellaro aanwezig zijn in de koppel melkkoeien. De uitslag geeft een passend en praktisch advies om Mortellaro op het bedrijf terug te dringen. Meer informatie over Klauwgezondheid Tankmelk 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.