Minimaal 72 uur geen uitzonderingen op vervoersverboden rondom Altforst en Puiflijk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Minimaal 72 uur geen uitzonderingen op vervoersverboden rondom Altforst en Puiflijk

6-11-2020: 

In Puiflijk (gemeente Druten) is op 5 november op een legpluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Dit is de tweede besmetting van een pluimveebedrijf in korte tijd. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt - naast het besmette bedrijf - ook het bedrijf dat binnen het éénkilometergebied ligt geruimd door de NVWA. En er vindt een screening plaats op de bedrijven in een straal van 3 kilometer. Ook vinden er de komende 72 uur geen uitzonderingen plaats op de vervoersverboden binnen de tienkilometerzones Altforst en Puiflijk.

AVINED werkt samen met de brancheorganisaties aan oplossingen voor bedrijven in het tienkilometergebied die in de problemen komen. Met het ministerie van LNV en de NVWA zijn ook enkele oplossingen gevonden. In deze nieuwe situatie wil het ministerie echter ten minste 72 uur (na bevestiging van de tweede besmetting, de ochtend van 5 november) geen uitzonderingen op de vervoersverboden binnen het tienkilometergebied. Het ministerie vindt de veterinaire situatie op dit moment niet stabiel genoeg.

Er worden nu dus geen ontheffingen afgegeven voor bijvoorbeeld afvoer van consumptie-eieren of vleeskuikens. Als de 72 uur zijn verstreken én de resultaten van de screening uit het (laatste) driekilometergebied bekend en negatief zijn, kunnen weer enkele uitzonderingen op het vervoersverbod in de tienkilometerzones worden toegestaan. De uitslagen uit de screening worden morgenavond verwacht. Ook wordt dan verder gesproken over andere knelpunten, zoals afvoer van broedeieren en verplaatsingen van opfokdieren. Lees meer op de website van AVINED

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.