Mineralen: goed voor zoogkoe én kalf

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Mineralen: goed voor zoogkoe én kalf

26-11-2020: 

Bij zoogkoeien die tijdens het weideseizoen geen extra krachtvoer of mineralen krijgen, zien we geregeld mineralentekorten. Een goede mineralenvoorziening van uw zoogkoeien is van belang om zowel geboren als ongeboren kalveren een goede start te geven. Als de mineralenvoorziening van de moederkoe goed is, is de weerstand van de kalveren tegen darm- en luchtweginfecties nadat ze geboren zijn beter. En ook de biestkwaliteit neemt toe. Beide verkleinen de kans op ziekten als diarree en de kans op sterfte bij uw kalveren aanzienlijk.

Ook de moederdieren zelf profiteren van een goede mineralenvoorziening. Zij lopen minder risico op infecties zoals uierontsteking en baarmoederontsteking of het aan de nageboorte blijven staan. Vooral de afname van de kans op baarmoederontsteking en aan de nageboorte blijven staan zorgen ervoor dat uw zoogkoeien op tijd weer drachtig kunnen worden.

Kent u de mineralenopname van uw koppel? Krijg eenvoudig inzicht met een kleine steekproef en stuur zo nodig vóór het afkalfseizoen nog bij.

Pakket spoorelementen

Vleesvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.