Met mineralen de uiergezondheid verbeteren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Met mineralen de uiergezondheid verbeteren

3-11-2020: 

Koeien met een lange levensduur en een hoge productie zorgen voor goede technische en economische resultaten. Een goede mineralenvoorziening is belangrijk om dit te bewerkstelligen.

Op melkveebedrijven is de mineralenvoorziening die van belang is om infecties te voorkomen niet altijd goed in beeld. Als de mineralenvoorziening van melkkoeien onvoldoende is, kan het gebeuren dat er in korte tijd ineens te veel ernstige uierontstekingen optreden, die onvoldoende reageren op de therapie die normaal wel werkt. Door de slechte genezing komen de koeien niet terug op productie, waardoor sommige dieren het bedrijf zelfs vroegtijdig moeten verlaten. 

Door te zorgen dat de mineralenvoorziening van de koeien goed voor elkaar is verkleint u het risico van verhoogde afvoer door een onvoldoende reactie op een behandeling van ernstige uierontsteking. Hier krijgt u als veehouder de meeste zekerheid over door:

  • te berekenen of de voorziening van mineralen zoals koper, zink en selenium in het rantsoen volgens de norm is;
  • inzicht te krijgen of deze gevoerde hoeveelheid mineralen ook daadwerkelijk voor de koe in het lichaam beschikbaar is voor een optimale afweerreactie tegen ernstige uierinfecties;
  • met de Mineralencheck het jaar rond de mineralenvoorziening te monitoren. 

Door met de Mineralencheck continu te meten of de voorziening van koper, zink en selenium bij de koeien op orde is verkleint u de kans op ernstige uierontsteking. Zo kunt u de uiergezondheid van uw koeien verbeteren en hun productieve leven verlengen. 

Meer over de Mineralencheck

 Melkvee

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.