Linda van Duijn nieuwe manager Afdeling Rund

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Linda van Duijn nieuwe manager Afdeling Rund

13-10-2020: 

Drs. Linda van Duijn is benoemd als manager Afdeling Rund. Per 1 oktober volgt zij Bert de Lange op, die werkzaam blijft bij Royal GD als manager Marktteam Dierhouder & Dierenarts. In haar nieuwe functie wil Linda graag de verbinding opzoeken. ''GD als partner, zo zie ik dat voor me''

Na haar studie diergeneeskunde in Utrecht, die ze in 2003 afrondde, ging Linda aan het werk als dierenarts bij DAP Zoetermeer en omgeving. Daar focuste ze zich op rund, paard en kleine herkauwers. In deze praktijk heeft ze vijf jaar lang met veel plezier gewerkt. Het werk als dierenarts was boeiend, maar er was voor haar gevoel nog veel meer moois te zien. Daarom vertrok ze in 2009 met haar man, hond en baby Alec naar Amerika en Canada om daar rond te reizen. Met goede moed heeft ze bij thuiskomst eerst een aantal waarnemingen in dierenartspraktijken gedaan. In 2010 zag ze een vacature voorbijkomen die meteen haar aandacht trok: ‘Dierenarts rund’ bij GD. Niet lang daarna ging ze aan de slag bij de infectieziekteprogramma’s voor rundvee. Het werk bij GD beviel haar goed, maar er bleef toch altijd ruimte voor ontwikkeling. Daarom werd ze aandachtsveldhouder BVD en raakte zo betrokken bij de landelijke aanpak IBR/BVD. Ze schreef een paper over het oorspronkelijke BVD-programma en was co-auteur van verschillende BVD-gerelateerde wetenschappelijke artikelen. In 2018 werd ze benoemd tot hoofd van het team dierenartsen binnen de afdeling Rund.

Linda van Duijn

Nieuwe stap

Linda is inmiddels klaar voor haar volgende stap binnen Royal GD. Als manager Afdeling Rund wil Linda meer kennis en onderzoeksresultaten delen die van belang zijn voor het veld. “We doen al heel veel mooie dingen, maar hiervan kunnen we nog meer beschikbaar maken voor dierenartsen, veehouders, sectorpartijen en organisaties die actief zijn in bijvoorbeeld de zuivel-, pharma- en voerwereld. Het is belangrijk te kijken naar welke rol we als GD hebben voor onze klanten en partners”, vertelt ze. Uit klantonderzoek en gesprekken met klanten blijkt dat er behoefte is aan een GD die meer als partner fungeert. Daar wil Linda graag samen met de ruim vijftig medewerkers van de afdeling Rund op inhaken door klanten letterlijk op te zoeken. Daarnaast zal ze zich ook inzetten om de groei-ambities van GD in zowel Nederland als buitenland in te zetten zodat GD in staat blijft de Nederlandse rundveehouderijsector optimaal te bedienen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.