Infecties veroorzaakt door leverbot

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Infecties veroorzaakt door leverbot

15-10-2020:  Heeft u uw schapen lopen in een gebied dat bekend is met leverbot? In deze tijd van het jaar is extra alertheid rondom deze parasiet geboden.

Afgelopen weken heeft GD de eerste signalen uit het veld opgevangen van infecties veroorzaakt door leverbot. GD adviseert om op bedrijven waar voorgaande jaren een leverbotbesmetting heeft plaatsgevonden te controleren of de schapen een infectie hebben opgelopen. Dit is mogelijk door middel van bloedonderzoek van minimaal vijf lammeren ouder dan vijf maanden. In verband met resistentie is het advies om alleen te behandelen als een diagnose is gesteld.  

Om een leverbotbesmetting te voorkomen is het voor alle gevoelige diersoorten verstandig om de dieren te verweiden naar hooggelegen en goed ontwaterde percelen.  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.