Droogstandscheck vóór afkalven voorkomt problemen ná afkalven

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Droogstandscheck vóór afkalven voorkomt problemen ná afkalven

7-10-2020: 

De droogstand staat aan de basis van een goede vruchtbaarheid en lange levensduur. Voor droge koeien spelen onder meer de body condition, de huisvesting en het (voer)management een belangrijke rol. Daarnaast de juiste samenstelling van het droogstandsrantsoen, maar vooral ook wat droge koeien uit dit rantsoen kunnen opnemen.

De Droogstandscheck geeft u inzicht in de gezondheidsrisico’s die de droge koeien na afkalven lopen. Met die informatie kunt u samen met uw dierenarts indien nodig tijdig bijsturen en zo  diergezondheidsproblemen rond afkalven en de vroege lactatie voorkomen. Tot 31 december 2020 is het tarief van de Droogstandscheck verlaagd naar 19,50 euro (exclusief btw en basiskosten). Zo werken we samen aan optimalisatie van het droogstandsrantsoen en vitale koeien.

Daadwerkelijke opname van cruciaal belang

Goede droogstands- en melkveerantsoenen houden de koeien gezond én productief. Maar het afgelopen jaar was een uitdagende periode als het gaat om ruwvoerwinning. De kwaliteit en hoeveelheid van het gewonnen ruwvoer variëren sterk per regio. Op veel melkveebedrijven wordt het dit jaar dan ook een uitdaging om de rantsoenen optimaal samen te stellen.

Maar de samenstelling van het rantsoen alleen vertelt niet het hele verhaal. Vooral de daadwerkelijke opname en benutting van de verschillende rantsoencomponenten zijn van cruciaal belang. Ook als het rantsoen op papier klopt, is het bij de droge koeien zinvol om na te gaan of er sprake is van afwijkingen in de energie-, eiwit- en magnesiumvoorziening. Dit kan gemakkelijk én voordelig met de Droogstandscheck.

 

Meer over de Droogstandscheck

kalf

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.