Vijf nieuwe gevallen van AVP in Brandenburg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vijf nieuwe gevallen van AVP in Brandenburg

17-9-2020: 

Nog eens 5 gevallen van Afrikaanse varkenspest (AVP) worden vermoed bij wilde zwijnen in de Duitse deelstaat Brandenburg, dicht bij de grens met Polen. Dit volgt op de eerste ontdekking van AVP in een dood wild zwijn dat gevonden werd op een geoogst maisveld in deze deelstaat op 10 september 2020.

De vijf nieuwe gevallen werden gevonden vlak bij het eerste geval, volgens de minister van Volksgezondheid van Brandenburg, Ursula Nonnemacher. De eerste tests waren positief en er wordt verder onderzoek gedaan door het Duitse referentielaboratorium, het Friedrich-Loeffler Instituut.

Op de website van de deelstaat Brandenburg wordt vermeld dat maatregelen ter bestrijding van AVP nu consequent worden uitgevoerd. Alle veehouders en jagers zijn geinformeerd, en er is nu een kernzone met een straal van 3 kilometer rond de plek waar het eerste besmette karkas werd gevonden. Deze kernzone is volledig omheind met een elektrische afrastering en daarin wordt gezocht naar nog meer dode wilde zwijnen. Buiten de kernzone wordt de jacht op wilde zwijnen aanzienlijk geïntensiveerd. Om de kernzone is een risicogebied ingericht met een straal van 15 km, en daaromheen een bufferzone van 30 km.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.