Nu 32 gevallen van AVP in Duitsland

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nu 32 gevallen van AVP in Duitsland

28-9-2020: 

Het Friedrich Loeffler Instituut (FLI, nationaal referentie laboratorium) heeft bevestigd dat het totaal aantal gevallen van AVP onder wilde zwijnen nu 32 is. Alle drie onderzochte karkassen op 24 september waren positief op AVP-virus.

Het eerste geval op 10 september 2020 was vastgesteld in een karkas van een twee tot drie jaar oud vrouwelijk wild zwijn in het district Spree-Neisse. Alle gevallen zijn tot nu toe gevonden nabij Neuzelle in het district Oder-Spree. Alle gevallen liggen binnen het als besmet aangegeven gebied door de deelstaat Brandenburg.

Bron: ProMed mail, Deelstaatregering Brandenburg, 24 september 2020.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.