Van klein plekje tot fatale afloop

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Van klein plekje tot fatale afloop

3-9-2020: 

UCD klinkt niet heel bekend. De Nederlandse vertaling van UCD is 'huidontsteking van de uierspleet’. De aandoening wordt nogal eens verward met uiersmet. UCD en uiersmet zijn echter twee heel verschillende aandoeningen. Uiersmet vind je vooral op de huid tussen de liezen; het gaat dan om irritatie die ontstaat doordat huiddelen tegen elkaar aan schuren. UCD is iets anders.

Huidontsteking

“Eén specifieke oorzaak van UCD is niet bekend. Maar zoals meestal het geval is bij uiergezondheidsproblemen, spelen meerdere factoren een rol bij het ontstaan van UCD”, vertelt Christian Scherpenzeel, dierenarts rund bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. UCD begint meestal als een oppervlakkige huidontsteking aan de voorkant van de uier waarbij een rode korst te zien is.

Lees het hele artikel uit Veehouder & Veearts

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.