Gezond melkvee begint bij een goede start; ontvang nu een kalverdekje cadeau.

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezond melkvee begint bij een goede start; ontvang nu een kalverdekje cadeau.

25-9-2020: 

Door via tankmelkonderzoek de diergezondheid van uw koeien te monitoren, krijgt u inzicht waarmee u problemen voor kunt zijn. Zo werkt u aan een duurzame veestapel. En gezond melkvee begint al met een goede start. Daarom krijgt u nu bij aanmelding voor een tankmelkprogramma een kalverdekje van ons cadeau. 

Wist u dat kalveren pas vanaf 21 dagen leeftijd beter bestand zijn tegen kou? In de eerste levensweken hebben ze nog moeite om hun lichaamstemperatuur zelf te reguleren. Een lage buitentemperatuur kost energie. Een goede start is van groot belang voor de gezondheid, productiviteit en vruchtbaarheid in het verdere leven van een koe. 

Zorg bij koud weer daarom voor een dik en schoon strobed en een kalverdekje. Ook is het aan te raden wat harder te voeren: bijvoorbeeld door iets geconcentreerder, meer volume of drie keer per dag te gaan voeren. Dit kunt u afstemmen met uw dierenarts of voeradviseur. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren altijd onbeperkt toegang hebben tot schoon drinkwater. 

Ontvang een kalverdekje cadeau

Wij ondersteunen u graag bij uw jongveeopfok. Daarom ontvangt u tot en met 31 december 2020 een gratis kalverdekje wanneer u één van onderstaande abonnementen bij ons afsluit: 

kalverdekje

Zo bent u goed voorbereid voor de winter. 

Meer tips over jongveeopfok

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.